Mener du flytende maltekstrakt? Hvor mye vann for mye? Har du målt SG, så du vet hvor mye du har bommet?Jeg har brukt for mye vann, jeg har flytende malt, how to do?
Mener du flytende maltekstrakt? Hvor mye vann for mye? Har du målt SG, så du vet hvor mye du har bommet?Jeg har brukt for mye vann, jeg har flytende malt, how to do?
målte til 1.040 kokte opp 1,5 kg maltekstrakt, så målte jeg 1.053, får bare se hvordan det gårMener du flytende maltekstrakt? Hvor mye vann for mye? Har du målt SG, så du vet hvor mye du har bommet?
Takk for podkasten, den var fin. Morsomt å høre om arrene han har fra kokende grøt. Og hva som skjer når en putter malt oppi grøten. Jeg går for flaket, fersk råfrukt, ingen cereal mash.Anbefalt høring: https://www.experimentalbrew.com/podcast/brew-files-episode-2-crushable-cream-ale
Det ser vel ikke gæ'ernt ut det der. Mais gir smak, ris gjør det ikke - og så får du avgjøre om du liker maissmaken. Men NB, maisen må være fersk, den tåler lagring veldig dårlig. Harsk mais er ganske jævelig.
Halvblande pils og pale høres ikke så dumt ut, det er i alle fall noe jeg har hørt, også. Du får neppe tak i amerikansk 2-row her.
Ser du bruker antioxin i mesken. Men da bør du vel bruke det i skyllevannet, også, om du skal være konsekvent? Bare pass på at summen av de to tilsetningene ikke blir for høy.
Feil gjær. Det enkleste er å bruke Verdant, Lallemands tørrgjær. Andre i samme familie er Wyeast 1318, som er den mest populære gjæren til NEIPA i USA, og Imperials A38 Juice.Hei, kan noen komme med innspill her.
Neipa: 25 liter
Forslag
6 kg pilsner malt
,5 kg hvetemalt
WLP 001 gjær
Aroma:
100 gram cascade
Tørrhumling:
100 gram hull melon
100 gram Simcoe
100 gram Cascade
IBU: 15
6,3% alc
Noen som har kommentarer og innspill?
Hyggelig at du likte podcasten. Jeg har mye glede av de der.Takk for podkasten, den var fin. Morsomt å høre om arrene han har fra kokende grøt. Og hva som skjer når en putter malt oppi grøten. Jeg går for flaket, fersk råfrukt, ingen cereal mash.
Putter antioxin i skyllevann også så klart. Jeg synes antioxin gjør to ting: lysner ølet en tanke og jeg mener også ølet klarner litt fortere. Ikke noe annet enn at jeg tror det er slik, har ingen seriøse eksperimenter som grunnlag.
Endrer 15 min humlen fra Saaz til Fuggles. Podcasten hadde en oppskrift med Magnum og Willamette. Har ikke den, men Fuggles ser ut til å være i samme gate. (Strømmen har Williamette.)
Hei,Feil gjær. Det enkleste er å bruke Verdant, Lallemands tørrgjær. Andre i samme familie er Wyeast 1318, som er den mest populære gjæren til NEIPA i USA, og Imperials A38 Juice.
Jeg synes du har unødvendig mye humle til tørrhumling. Det der blir 12 gr/l - og det halve er nok.
Når tenker du å tilsette aromahumla? Jeg vil foreslå at du tilsetter den som en hopstand ved 80 grader. Hold den der i 20 minutter, og rør litt innimellom.
Det er vel ikke en typisk NEIPA-humling, det der. Mitt forslag: Citra, Mosaic og El Dorado. Får du tak i Idaho kan du bruke den der i stedet for enten Mosaic eller El Dorado. Og bruk alle tre i begge tilsetningene.
Jeg trur det blir en god øl, en slags hybrid mellom IPA og NEIPA. Men når du hverken har gjær eller humler til en NEIPA, ville jeg nok heller jekka opp bitterheta til et litt moderat IPA-nivå, og kalt det en IPAHei,
Kanskje i forhold til 100% typeriktighet er det feil humle og gjær, men jeg har ikke citra, mosaic og annen humle tilgjengelig. Tar til meg tipset om å halvere mengde i tærrhumling. Hva tror du om smaken ellers?
Takk for innspill. Jeg gjorde som du nevnte, økte bitterheten og lager en IPA istedet. Så jeg hadde noe WLP007 liggende i kjøleskapet også, men bruker 001 denne gang og lager IPA.Jeg trur det blir en god øl, en slags hybrid mellom IPA og NEIPA. Men når du hverken har gjær eller humler til en NEIPA, ville jeg nok heller jekka opp bitterheta til et litt moderat IPA-nivå, og kalt det en IPA. Og da hadde jeg nok kutta ut hvetemaltet, også, og bytta ut en god del av pilsnermaltet med pale malt og en dose lyst münchenermalt. Men om pils og hvete er det du har, så bruker du det, sjølsagt.
NEIPA er en av de øltypene der gjæren er veldig viktig, for ikke å snakke om humlene, for at du skal få et øl som faktisk svarer til de forventningene som øltypenavnet lokker fram.
Trur det var lurt. NEIPA er liksom ikke noe du lager halvveisTakk for innspill. Jeg gjorde som du nevnte, økte bitterheten og lager en IPA istedet. Så jeg hadde noe WLP007 liggende i kjøleskapet også, men bruker 001 denne gang og lager IPA.
Ser på noen oppskrifter brukes kveik til NEIPATrur det var lurt. NEIPA er liksom ikke noe du lager halvveis. Da blir det bare bleikt og kjedelig sammenligna med hvordan du veit det kan være.
Du finner neppe noen øltype som ikke noen har funnet på å brygge med kveikSer på noen oppskrifter brukes kveik til NEIPA
Kort og enkelt: JaEr i tenkeboksen når det gjelder årets første IPA.Maltsammensetningen er tenkt med 80% Maris Otter og 20% Vienna.
Gjær har jeg ikke bestemt meg for(bruker tørrgjær),men som humle i hopstand og til tørrhumling har jeg vurdert New Zealandske humler (Wai-Iti,Rakau,Motueka).
Ser dette greit ut ?
Takker og bukker,Finn.........da kjører jeg påKort og enkelt: Ja.
K-97 er riktignok ikke en køslchgjær; skulle du hatt tørrgjær er vel alternativet Lallemands Køln. Men jeg er enig med @YngveKL, ikke bruk K-97 her. 05 kan vanskelig bli feil.Noen som har brygget en Kentucky Common?
Er ganske vide rammer.
6 row (vi har jo ikke denne, antar både pils og vanlig PA malt fungerer. Evt. i en miks.
Mais (25-35%)
Sjokolade malt 1-3% for farge
Crystal malt 1-2%
Gjær nøytral amerikansk eller en kölsch-stamme.
Humle
Cluster. Med evt en nobel humle for aroma. Ingen tørrhumling.
Mao en miks mellom Cream Ale og Bitter.
Har selv satt sammen denne.
65% Pils
25% Mais
5% Rug
2% Carafa
2% Crystal
2% Syre malt
OG 1.050
EBC 29
@60 20g Cluster
@20 10g Cluster
@1 20g Mount Hood
IBU 25
K97 eller US-05
Innspill?