"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Mangler et par Simpsonsmalt jeg gjerne skulle hatt tak i; får mase på Ølbrygging. De fører jo Simpsons, men har ikke T50 eller Heritage, som er de to jeg gjerne skulle hatt. (Og Golden Naked Oats, men den trengs ikke her.)
Har faktisk bare ett crystal malt på lager, TF Crystal. Vil vel tro at parret med et TF Pale Crystal, Cornish Gold og en størstepart Maris Otter så gjør det en fin bitter. Som vi var inne på her en annen dag, vanskelig å stole på at forretningene fører det sortimentet vi til en hver tid skulle ønske oss. :)
 
Har faktisk bare ett crystal malt på lager, TF Crystal. Vil vel tro at parret med et TF Pale Crystal, Cornish Gold og en størstepart Maris Otter så gjør det en fin bitter. Som vi var inne på her en annen dag, vanskelig å stole på at forretningene fører det sortimentet vi til en hver tid skulle ønske oss. :)
Jeg rakk å bli skikkelig innkjørt på Simpsons. Klarer ikke helt å ikke synes det blir feil når jeg ikke får maltet deres:).
 
Jeg rakk å bli skikkelig innkjørt på Simpsons. Klarer ikke helt å ikke synes det blir feil når jeg ikke får maltet deres:).
Strømmen hadde Simpson lenge, men sluttet når HopStore startet. De har ikke Simpson lenger.

Ølbrygging har ikke spesielt mye Simpson de heller. Ølbrygging er gode på mye, men akkurat malt og et tydelig utvalg, der har de en del å hente. Jeg synes det er rotete og det har endret seg en del, de 4-5 årene jeg har brygget.
@Tore Wickstrøm ta det med videre som et punkt hvor dere kan ha en tydeligere profil :p.

Der er Brewshop mye bedre, de har åpenbart en tydelig plan på hva de fører og fra hvem.
 
Strømmen hadde Simpson lenge, men sluttet når HopStore startet. De har ikke Simpson lenger.

Ølbrygging har ikke spesielt mye Simpson de heller. Ølbrygging er gode på mye, men akkurat malt og et tydelig utvalg, der har de en del å hente. Jeg synes det er rotete og det har endret seg en del, de 4-5 årene jeg har brygget.
@Tore Wickstrøm ta det med videre som et punkt hvor dere kan ha en tydeligere profil :p.

Der er Brewshop mye bedre, de har åpenbart en tydelig plan på hva de fører og fra hvem.
Det var fordi Strømmen hadde Simpsons' malt - og gjæren til Imperial - at jeg valgte å handle der i stedet for hos Bryggselv. (Pluss at det var mye hyggeligere å handle der:).)

Jeg nevnte et par malt de ikke hadde hos Ølbrygging da jeg snakka med dem her om dagen i forbindelse med muligheta for å skffe ISY-S-Reduce, og de var åpne for å tenke på det. Jeg kan jo fortsette masinga, sida jeg lovte å komme tilbake til dem når jeg hadde fått svar på et par spørsmål fra Lallemand - som jeg nå har fått.

Det er vel sånn at maltsalget spiller mindre rolle jo mer av det totale salget til hjemmebryggere som utgjøres av sett og FWK:(. Det er mest en slags service til dinosaurer som fremdeles ikke er helt utrydda:).
 
Det var fordi Strømmen hadde Simpsons' malt - og gjæren til Imperial - at jeg valgte å handle der i stedet for hos Bryggselv. (Pluss at det var mye hyggeligere å handle der:).)

Jeg nevnte et par malt de ikke hadde hos Ølbrygging da jeg snakka med dem her om dagen i forbindelse med muligheta for å skffe ISY-S-Reduce, og de var åpne for å tenke på det. Jeg kan jo fortsette masinga, sida jeg lovte å komme tilbake til dem når jeg hadde fått svar på et par spørsmål fra Lallemand - som jeg nå har fått.

Det er vel sånn at maltsalget spiller mindre rolle jo mer av det totale salget til hjemmebryggere som utgjøres av sett og FWK:(. Det er mest en slags service til dinosaurer som fremdeles ikke er helt utrydda:).
Da startet jeg visste som dinosaur. Jeg startet i vinter og har ikke prøvd verken sett eller FWK ennå. Klarer heller ikke og holde meg til oppskrifter. Må alltid endre på noe.
 
Da startet jeg visste som dinosaur. Jeg startet i vinter og har ikke prøvd verken sett eller FWK ennå. Klarer heller ikke og holde meg til oppskrifter. Må alltid endre på noe.
Alltid hyggelig med nye dinosaurer. Disse moderne bryggerne bør vel møtes med forståelse og omtanke, men som alle nye arter i økosystemet skaper de problemer for den gamle faunaen:). Jeg begynner å kjenne meg litt rødlista.
 
Alltid hyggelig med nye dinosaurer. Disse moderne bryggerne bør vel møtes med forståelse og omtanke, men som alle nye arter i økosystemet skaper de problemer for den gamle faunaen:). Jeg begynner å kjenne meg litt rødlista.
Halve morroa er jo å planlegge brygginga. Gir jo litt initiativ til å lese litt om ølstilene. Det er jo så lett og bestille det du vil ha fra Brewshop. Liker det store utvalget de har men er litt usikker på om jeg får det kornet jeg bestiller. Der brygget som meskes akkurat nå inneholder Stjørdalsmalt. Men da posen med kornblandingen kom luktet den ikke røyk. De var service instillt og ettersendte Stjørdalsmalten men det får meg jo til og lure på hva jeg faktisk får. :cool:
 
Halve morroa er jo å planlegge brygginga. Gir jo litt initiativ til å lese litt om ølstilene. Det er jo så lett og bestille det du vil ha fra Brewshop. Liker det store utvalget de har men er litt usikker på om jeg får det kornet jeg bestiller. Der brygget som meskes akkurat nå inneholder Stjørdalsmalt. Men da posen med kornblandingen kom luktet den ikke røyk. De var service instillt og ettersendte Stjørdalsmalten men det får meg jo til og lure på hva jeg faktisk får. :cool:
Neste steg er kvern og eget maltlager:).
 
La den inn i Brewfather, og får en ganske høy FG. Blir spennende å høre hva som kommer ut av det prosjektet der. Hvetemaltet i oppskriften din bidrar med en god del diastatisk kraft da, så du skal jo ha mer enn dobbelt så mye lintner i den oppskriften som ESB'en jeg tenkte å prøve med Cornish Gold malten.
Det er lite å si på utgjæring. Forventet FG var 1.015. Ser ut til å ende på 1.010, det er ikke aktivitet så tipper den stopper her.

1000013048.jpg
 
Beklager, ser nå du snakker om IPA. Glem alt jeg har skrevet o_O .

Jeg ville kanskje hatt enda mer humle :p

Personlig er jeg litt usikker på hvor mye 10, 5 og 1 minutt stegene gir. Men det skader jo ikke å gjøre det slik heller.

Galaxy kan være litt røff i koken, tror jeg kun hadde brukt den i Whirlpool/ tørrhumle.
Denne ble ganske bra. Hadde ønsket lit mer humle-hint i nesa. Kanskje hå inn dry-hops lit tidligere?
 
Rydder litt i malt og humle lageret og tenker meg en APA. Noen som har noe å belære en som brygger lite amerikansk?
 

Vedlegg

  • IMG_5706.jpeg
    IMG_5706.jpeg
    617,9 KB · Sett: 16
  • IMG_5707.jpeg
    IMG_5707.jpeg
    504 KB · Sett: 16
Rydder litt i malt og humle lageret og tenker meg en APA. Noen som har noe å belære en som brygger lite amerikansk?
Har du erfaring eller noen preferanser med Idaho 7?
Min erfaring er at for mye av denne ikke fungerer bra i min gane. Personlig hadde jeg halvert denne. Jeg vil understreke at dette er min erfaring og preferanse, det er folk som liker den godt.

Eventuelt kjøre 50g I7 på 10min og flytte Amarillo/ Simcoe til WP.

IBU er forholdsvis høy, men det tåler antakelig det ølet. De gangene du drikker amerikansk øl vil du ha tydelig humle preg ellér liker du det mer dempet? Liker mer dempet kan du justere BU/GU slik at den ligger omtrent på midten.
 
Rydder litt i malt og humle lageret og tenker meg en APA. Noen som har noe å belære en som brygger lite amerikansk?
Syns oppskrifta ser bra ut. Idaho 7 har jeg bare brukt i ett øl, en American wheat som jeg har ratet 4/5 i brewfather. Smaksprofilen minner litt om Southern Passion som har i whirlpool vært en glimrende tilsetning.

 
Takker, men den Idaho jeg har står det ikke 7 på. Er det fortsatt det samme?
 

Vedlegg

  • IMG_5708.png
    IMG_5708.png
    9,1 MB · Sett: 10
Takker, men den Idaho jeg har står det ikke 7 på. Er det fortsatt det samme?
Si det.. ser ut som en brygg selv pose, som indikerer minst to år siden kjøp og sikkert 3-5 år gammel humle. Jeg hadde åpna, lukta, vurdert nøye.. og trolig bestemt meg for å heller kjøpe ny humle for en hundrings når man likevel skal bruke en dag på brygging.
 
Si det.. ser ut som en brygg selv pose, som indikerer minst to år siden kjøp og sikkert 3-5 år gammel humle. Jeg hadde åpna, lukta, vurdert nøye.. og trolig bestemt meg for å heller kjøpe ny humle for en hundrings når man likevel skal bruke en dag på brygging.
Den ble kjøpt sommeren 23 og ligget i fryseren siden, så det tror jeg går greit, får lukte på den og se hva jeg gjør. :)
 
når oppskriften sier tørrhumle på dag 11 og CC på dag 14 og jeg er på ferie. Noe i veien for å tørrhumle på dag 20 og cc 3 dager etter?
 
Tilbake
Topp