Gahr skrev:Enklest er selvsagt bare å lage pale ale/IPA med kun pale malt.
Rutof skrev:Hvilke IBU bør jeg ligge meg på for å mest mulig få et bilde av humlen?
bozo skrev:Rutof skrev:Hvilke IBU bør jeg ligge meg på for å mest mulig få et bilde av humlen?
mener å huske fra en lignende tråd at IBU på 60 burde være passelig i en slik setting
ØysteinM skrev:Jeg har sett at enkelte (bla Mikkeller om jeg ikke husker feil) bruker samme vekt av humle i alle varianter.
Rutof skrev:Jeg hadde tenkt å justere slik at alle for lik IBU.
Batch Size: 6 gallons
Estimated Original Gravity: 1.065
Estimated Final Gravity: 1.018
Estimated Color: 8.5 SRM
Bitterness: 65.9 IBU
Mash Temp: 154 F
60 min boil
Ingredients Amount Item Type % or IBU
11.75 lb 2 Row (2.0 SRM) Grain 81.7 %
1.13 lb Munich Malt - 10L (10.0 SRM) Grain 7.8 %
0.50 lb Carafoam (2.0 SRM) Grain 3.5 %
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 60L (60.0 SRM) Grain 3.5 %
0.50 lb Melanoiden Malt (20.0 SRM) Grain 3.5 %
0.75 oz Citra [12.40%] (First Wort Hop) Hops 17.0 IBU***
1.25 oz Citra [12.40%] (15 min) Hops 21.1 IBU
1.25 oz Citra [12.40%] (10 min) Hops 15.4 IBU
1.25 oz Citra [12.40%] (5 min) Hops 8.5 IBU
1.25 oz Citra [12.40%] (1 min) Hops 1.8 IBU
3.00 oz Citra [12.40%] (Dry Hop 10 days) Hops -
SafAle English Ale (S-04) **
London ESB 1968**
mikslen skrev:Bitterhet er fortsatt bitterhet om du benytter en humle eller en annen.
Kjetil S skrev:mikslen skrev:Bitterhet er fortsatt bitterhet om du benytter en humle eller en annen.
Det er enormt store forskjeller i reell bitterhet fra en humle til en annen med identisk beregnet IBU. Men det er selvsagt en av tingene en slik single hop-serie skal vise.