Hei hei folkens. Satt mitt andre brygg her for 13 dager siden. Lazy days Weissbier allgrain fra bryggselv.no. Bryggedagen var litt styrete. Stuckmash, kokte over osv. Når eg har kjølt ned vørteren, så viser det seg at eg ikkje har tighta godt nok rundt slangen som leder kaldt vann inn i spiralkjøleren, og at det har sildra udesinfisert vann ned i vørteren. KRISE
På ditta punktet burde eg kanskje bare kokt opp vørteren og kokt i 15 min for å desinfisere, og kjølt ned igjen. Men da var det blitt så jævla seint at jeg pitcher gjæren. Presterer da å presse pakningen til gjærlåsen gjennom det hullet slik at den lander på bunnen av gjæringskaret. Har ikkje flere, så eg sprayer starsan på heile armen min, graver nedi og finner pakningen. Setter på gjærlåser, setter den på 17-18 grader. Der har den kost seg. Ploppet avgårde no i 13 dager dager, planen er å flaske den imorgen. Men spørs om eg burde gjøre det.
Eg traff OG og FG. Har smakt på den en del de siste 3 dagene, smaker godt og den har de klassiske nelliker og banan smakene. Den føles perlende, nesten som at den er karbonert, og lukter forsåvidt godt.
Har lyst å flaske den imorgen, men sjansen er vell stor for at dette ølet er kontaminert. Siden det har endt opp i en del udesinfisert vann og at eg måtte grave nedi vørteren etter gjærlåspakningen. Hva tenker dere folkens? Skal eg flaske ølet eller dumpe den i do?
takk for innspill
På ditta punktet burde eg kanskje bare kokt opp vørteren og kokt i 15 min for å desinfisere, og kjølt ned igjen. Men da var det blitt så jævla seint at jeg pitcher gjæren. Presterer da å presse pakningen til gjærlåsen gjennom det hullet slik at den lander på bunnen av gjæringskaret. Har ikkje flere, så eg sprayer starsan på heile armen min, graver nedi og finner pakningen. Setter på gjærlåser, setter den på 17-18 grader. Der har den kost seg. Ploppet avgårde no i 13 dager dager, planen er å flaske den imorgen. Men spørs om eg burde gjøre det.
Eg traff OG og FG. Har smakt på den en del de siste 3 dagene, smaker godt og den har de klassiske nelliker og banan smakene. Den føles perlende, nesten som at den er karbonert, og lukter forsåvidt godt.
Har lyst å flaske den imorgen, men sjansen er vell stor for at dette ølet er kontaminert. Siden det har endt opp i en del udesinfisert vann og at eg måtte grave nedi vørteren etter gjærlåspakningen. Hva tenker dere folkens? Skal eg flaske ølet eller dumpe den i do?
takk for innspill
Sist redigert: