Sliter med for høy FG

For å få oksygen i vørter: sett på stoppeklokka på 5 minutt og rist til du svetter :)

for å finne riktig mengde gjær: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html eller http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/?og=NaN&units=metric&batchsize=21.00&sugarscale=sg&pitchrate=&yeasttype=liquid
 
Et annet aspekt er å la ølet gjære helt ut. De fleste ales gjærer ordentlig ut på 2 uker ved 18-20 grader, men ikke alltid. Dette er avhengig av hvilken gjærstamme man bruker og temperaturen man gjærer på. Jeg har måttet vente 3 uker på at enkelte ales skal gjære helt ut.
Tapp på flasker & fat når det er "sort hav" i bøtta. Flyter det en liten gjærkake på toppen er det for tidlig.
 
Har dere i gjær før eller etter luftingen med mørtelblander? Har det noe å si? Det er jo enkelte som mener at man kan skade gjæren mekanisk, men tror egentlig det er en "urban legend" :p
 
pesshau skrev:
Har dere i gjær før eller etter luftingen med mørtelblander? Har det noe å si? Det er jo enkelte som mener at man kan skade gjæren mekanisk, men tror egentlig det er en "urban legend" :p
Har bestandig gjæra oppi før jeg pisker den med mørtelblander.  Tenker at om den får jævlig med juling før den skal begynne å jobbe tør den dæven ikke anna enn å stå på å gjære som bare f... >:D  Funker som bare det ;D
 
Sverre K skrev:
pesshau skrev:
Har dere i gjær før eller etter luftingen med mørtelblander? Har det noe å si? Det er jo enkelte som mener at man kan skade gjæren mekanisk, men tror egentlig det er en "urban legend" :p
Har bestandig gjæra oppi før jeg pisker den med mørtelblander.  Tenker at om den får jævlig med juling før den skal begynne å jobbe tør den dæven ikke anna enn å stå på å gjære som bare f... >:D  Funker som bare det ;D


Haha! Årets kommentar!  :fyflate:
 
Tilbake
Topp