Tok litt tid dette her
Brygget slik:
BeerSmith Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: #002 Smoked Porter
Brewer: Mikkelsen
Asst Brewer:
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 20,00 L
Boil Size: 23,47 L
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 77,6 EBC
Estimated IBU: 42,9 IBU
Brewhouse Efficiency: 83,00 %
Boil Time: 75 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
3,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 58,25 %
1,50 kg Peat Smoked Malt (5,5 EBC) Grain 29,13 %
0,40 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 7,77 %
0,25 kg CaraBohemian (200,0 EBC) Grain 4,85 %
25,00 gm Magnum [14,50 %] (60 min) Hops 40,1 IBU
25,00 gm Fuggles [5,10 %] (5 min) Hops 2,8 IBU
5,00 gm Klar Urt (Boil 10,0 min) Misc
20,00 gm Lakris (Boil 5,0 min) Misc
20,00 gm Oak Chips (Boil 5,0 min) Misc
1 Pkgs SafAle American Ale (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 5,15 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
10 min Mash In Add 23,00 L of water at 39,3 C 38,0 C
10 min Protein Heat to 52,0 C over 2 min 52,0 C
35 min Maltose Heat to 63,0 C over 2 min 63,0 C
40 min Sacc 1 Heat to 67,0 C over 2 min 67,0 C
15 min Sacc 2 Heat to 72,0 C over 2 min 72,0 C
10 min Mash Out Add 10,00 L of water at 93,0 C 78,0 C
Notes:
------
Skylte med for mye vann, så det resulterte i ca 25 liter øl
-------------------------------------------------------------------------------------
Fikk da en OG på 1.053 (pga vannmengden), brygget og satte til gjæring sist lørdag, 15.januar, de par siste døgnene har det ikke vært et eneste plopp i gjærkaret så jeg trodde noe hadde gått galt.
Tok en FG sjekk nå, og det ligger på 1.012, så det er nok ferdig nå.
(Gjærkaret har stått i et rom der jeg har hatt 17grader konstant, bøtta var oppe i 21 når det fyra av, men har ligget på 18.noe hele tiden nå)
Smakte på ølet, og denne smaker godt!
, 30% peated er ikke for mye, og eika ser ut til å ha gitt en run avrunding.
Bør jeg la dette stå en uke til, eller skal jeg bare fise det på et fat og lagre der nå?
Hvis jeg fater så bør det vel stå et par uker til karbonering også..