Sommerøl, endringer?

Hei!

Slang sammen en oppskrift fra tilgjengelige råvarer i går. Har tenkt å brygge i kveld.
Noen som har forslag til endringer? Tanken er at det skal være en lettdrikkelig sommerøl.

23 liters batch

Pale malt 2,25 kg
Wheat malt 2,5 kg
19g tettnang 90 min
14g perle 90 min
10g tettnang 45 min
10g citra 15 min

Har ikke tenkt at citra skal være dominerende, men tilstedeværende.
Blir dette ok?
 
Aner egentlig ikke hvordan den humlekombinasjonen blir - men er grunnleggende skeptisk. Citra kommer til å ta over, spør du meg. Jeg synes du skulle gå for enten tysk eller amerikansk humling. Men har du lyst, har du lov;) - og det er alltids noe å lære av det. Så nei, ikke hør på meg. Sur gammal gubbe.

Men ellers avgjøres jo mye av det du ikke sier noe om her. Gjær? Mesketemp? Det ser ut som californisk/amerikansk hveteøl, så da ligger det vel amerikansk, rein gjær i lufta. Meske på 66-67?
 
Mesker på 67 grader. US-05 som gjær.
Så det du sier at jeg bør bytte bitterhumle, eller droppe citra?
Får se hva alternativ jeg har når jeg kommer hjem...
 
Mesker på 67 grader. US-05 som gjær.
Så det du sier at jeg bør bytte bitterhumle, eller droppe citra?
Får se hva alternativ jeg har når jeg kommer hjem...

Nja - jeg sier vel egentlig at du skal gjøre det du har lyst til:). Jeg tror at citra'en vil dominere. Men det kan jo hende det blir godt. Jeg har ikke prøvd - og ser i grunnen gjerne at du gjør det;).

Smake en lager fra E.C.Dahl (500) her om dagen, med en lignende ide i bunnen, og den likte jeg ikke noe videre.
 
Tilbake
Topp