Aage
Norbrygg-medlem
Nå setter jeg i gang jomfrubrygget på min Speidel til helga. Veldig gøy å endelig ta spranget over til allgrain etter lang tid med ekstrakt og spesialmalt. ;D
Takker masse for gode innspill og masse god info rundt på forumet de siste dagene
Men så lurer jeg på en siste ting, hvor mye vann burde jeg starte med og hvor mye vann burde jeg skylle med?
Jeg har tenkt 12 kg malt og 50 ltr sluttvolum etter 90 min koking.
Har sjøl lurt på : 53 liter til mesking og mellom 5 - 10 ltr til skylling, og så koke inn til 50 ltr.
Er dette passe? Hvor mye er det egentlig plass til Speidelen?
Hvor mye vann forsvinner med brukt malt etter meskinga?
Hvor mye vann trengs til skylling?
Hvor mye vann fordamper og suges opp av humla under kokinga?
Takker masse for gode innspill og masse god info rundt på forumet de siste dagene
Men så lurer jeg på en siste ting, hvor mye vann burde jeg starte med og hvor mye vann burde jeg skylle med?
Jeg har tenkt 12 kg malt og 50 ltr sluttvolum etter 90 min koking.
Har sjøl lurt på : 53 liter til mesking og mellom 5 - 10 ltr til skylling, og så koke inn til 50 ltr.
Er dette passe? Hvor mye er det egentlig plass til Speidelen?
Hvor mye vann forsvinner med brukt malt etter meskinga?
Hvor mye vann trengs til skylling?
Hvor mye vann fordamper og suges opp av humla under kokinga?