Petter F
Norbrygg-medlem
Hei!
Nå har jeg brygget 10 ganger med Speidelen min etter jeg kjøpte den, og jeg sliter litt med dårlig utgjæring. Jeg bruker meskeskjema inspirert av JanH fra denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4852.msg39116.html#msg39116
Hvis jeg bruker pilsmalt har jeg som regel litt lenger proteinrest, og hovedsteget er som regel 66 °C. Utgjæringa blir mellom 60 og 70 %, og jeg kommer aldri ned i de FGene jeg har tenkt.
Er klar over at det kan være flere årsaker enn Speidelen, men vil i første omgang undersøke denne muligheten. Kan opplyse om at jeg ikke har kontroll på gjæringstemperatur, men har brukt bl.a. 1056 og 3787 på ~20 °C. Gjæren jeg bruker er gjerne halvparten av slurryen fra et tidligere brygg. Jeg passer også på å bruke gjærnæring samt riste gjæringskaret godt for å belufte vørteren.
Noen andre som har hatt problemer med dårlig utgjæring?
Nå har jeg brygget 10 ganger med Speidelen min etter jeg kjøpte den, og jeg sliter litt med dårlig utgjæring. Jeg bruker meskeskjema inspirert av JanH fra denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4852.msg39116.html#msg39116
Hvis jeg bruker pilsmalt har jeg som regel litt lenger proteinrest, og hovedsteget er som regel 66 °C. Utgjæringa blir mellom 60 og 70 %, og jeg kommer aldri ned i de FGene jeg har tenkt.
Er klar over at det kan være flere årsaker enn Speidelen, men vil i første omgang undersøke denne muligheten. Kan opplyse om at jeg ikke har kontroll på gjæringstemperatur, men har brukt bl.a. 1056 og 3787 på ~20 °C. Gjæren jeg bruker er gjerne halvparten av slurryen fra et tidligere brygg. Jeg passer også på å bruke gjærnæring samt riste gjæringskaret godt for å belufte vørteren.
Noen andre som har hatt problemer med dårlig utgjæring?