Spørsmål angående nyboka "Ølbrygging, Fra hånd til munn"

Hei.
Flott bok, men som nybegynner ser jeg at der kanskje er "selvfølgeligheter"
som forfatteren selvsagt tar som en selvfølge , men som en nybegynner klør seg i hodet over.

I oppskriftene opereres det med koketid på 0 minutter for humle.
Hvordan skal man som nybegynner vite hva 0 minitter betyr?
Og hva er "Tørrhumling"?

oppskrift.jpg
 
0 minutt betyr ved kokeslutt (rett før kjøling eller whirlpool)

Tørrhumling er humle tilsatt når det gjærer, gjerne etter at stormgjæringen er over
 
Takk for svar.
Så 0 min blir fra det øyeblikket det slutter å koke til klølespiralen skal oppi?
Eller skal humla ligge oppi under kjølinga?
Slik jeg ser det betyr 0 min kanskje den tida fra det slutter å koke til kjølespiralen skal oppi.
Kanskje 1/2 min?
 
:amen:
Tobydude skrev:
Takk for svar.
Så 0 min blir fra det øyeblikket det slutter å koke til klølespiralen skal oppi?
Eller skal humla ligge oppi under kjølinga?
Slik jeg ser det betyr 0 min kanskje den tida fra det slutter å koke til kjølespiralen skal oppi.
Kanskje 1/2 min?
Kva om ein nyttar platekjølar?
 
roedskjegg78 skrev:
:amen:
Tobydude skrev:
Takk for svar.
Så 0 min blir fra det øyeblikket det slutter å koke til klølespiralen skal oppi?
Eller skal humla ligge oppi under kjølinga?
Slik jeg ser det betyr 0 min kanskje den tida fra det slutter å koke til kjølespiralen skal oppi.
Kanskje 1/2 min?
Kva om ein nyttar platekjølar?

Det blir det samme, poenget er at 0 min-humla skal oppi etter koking og være med helt til vørteren skal over i gjæringskaret. Den lille tiden det tar å få igang kjølinga gjør ikke stort fra eller til.

Relax, don't worry osv  :biersmile:
 
Tilbake
Topp