Hei!
Er av den ferskeste sorten "ølbryggere" og bruker pr i dag kun ølsett. Skal sette en batch med American Pale Ale fra Bryggselv.no (overbevist om at dette blir godt) og lurer på enkleste måten for å få kullsyre på flaskene. Tidligere har jeg brukt de såkalte "Karboneringsdropsa" til Coopers og lagt de på flasken rett før tapping. Har også lest at man kan koke opp 6g sukker med litt vann pr liter øl og blande dette ut i øllet før tapping.
Kan jeg helle denne sukkerlaken rett i gjæringsdunken rett før tapping og røre forsiktig ut, og hvor mye vann skal jeg eventuellt bruke til sukkeret?
Takk for svar, og beklager dersom dette har forårsaket store latterkramper innad i forumet ;D
Er av den ferskeste sorten "ølbryggere" og bruker pr i dag kun ølsett. Skal sette en batch med American Pale Ale fra Bryggselv.no (overbevist om at dette blir godt) og lurer på enkleste måten for å få kullsyre på flaskene. Tidligere har jeg brukt de såkalte "Karboneringsdropsa" til Coopers og lagt de på flasken rett før tapping. Har også lest at man kan koke opp 6g sukker med litt vann pr liter øl og blande dette ut i øllet før tapping.
Kan jeg helle denne sukkerlaken rett i gjæringsdunken rett før tapping og røre forsiktig ut, og hvor mye vann skal jeg eventuellt bruke til sukkeret?
Takk for svar, og beklager dersom dette har forårsaket store latterkramper innad i forumet ;D