Hei,
nybegynner søker råd blant de rutinerte!
Vi har laget et par brygg med vår BB30 og har god erfaring med det. Det har så langt vært en IPA og en Wit.
Nå tenkte vi derimot å lage en Andrimme Barley Wine... denne: http://www.bryggselv.no/products/andrimne-barley-wine-amerikansk-versjon-allgrain-olsett-25l
Det jeg ser er at i dette settet er det 12 kg malt. Hvordan skal vi få til det? De settene vi har laget før har kun vært 4-6 kg... og da har silkaret vært "fullt".
Hvordan skal vi da få stappet ned 12 kg?? Må man gjøre det i flere runder? Meske malten i to runder for deretter å samle all vørter i kokeren til slutt?
Takknemlig for tips!
-Ingo
nybegynner søker råd blant de rutinerte!
Vi har laget et par brygg med vår BB30 og har god erfaring med det. Det har så langt vært en IPA og en Wit.
Nå tenkte vi derimot å lage en Andrimme Barley Wine... denne: http://www.bryggselv.no/products/andrimne-barley-wine-amerikansk-versjon-allgrain-olsett-25l
Det jeg ser er at i dette settet er det 12 kg malt. Hvordan skal vi få til det? De settene vi har laget før har kun vært 4-6 kg... og da har silkaret vært "fullt".
Hvordan skal vi da få stappet ned 12 kg?? Må man gjøre det i flere runder? Meske malten i to runder for deretter å samle all vørter i kokeren til slutt?
Takknemlig for tips!
-Ingo