det kommer an på mange ting, men særlig 1: hvor ofte man får lov til å brygge av koner etc, 2: hvor mange som skal dele på brygget, 3: hvor mye man drikker, 4: hvor mye man pleier å gi bort av hjemmebrygg.kan noen si hvorfor folk angrer så mye på at de gikk for 20l. er ikke denne nok til å lage en ganske grei batch ?
kan man ikke bare lage mindre ?
kan noen si hvorfor folk angrer så mye på at de gikk for 20l. er ikke denne nok til å lage en ganske grei batch ?
barleywine, imperial stout, belgiske tripple/quadrupple osv, eller rett og slett de ølla som krever høyere OG enn du har plass til å meske, og du skal ha full batch til kok. Hittil har ikke vi hatt behov for å dobbeltmeske, men skal jeg opp på OG over 1.080 med 90 liter til koking må jeg nok det. (Men først må jeg finne øvre grense for enkelmesk for utstyret vårt. Hittil er det største øllet 1.074, men da hadde vi fortsatt noen kilo malt å gå på)Hvilket øl typer gjelder dette litt bedre forklart for en som ikke er en super kjenner på øl enda .