Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Nei.Trenger jeg røre noe?
Trenger jeg ha på lokk?
Lokk med liten glipe er vanlig.
Nei.Trenger jeg røre noe?
Trenger jeg ha på lokk?
Nei.
Lokk med liten glipe er vanlig.
I følge flere på forumet - feks Gahr og Odland - så er lokk med glipe superdupert.Nei, du skal _ikke_ ha på lokk under koking. Det er DMS i dampen og denne legger seg på lokket og drypper tilbake i vørteren igjen.
ADale tenk deg litt om Før du starter nye tråder . Her er mange tråder med Dei samme spørsmål og svar som du stiller nå. Det er greit vist vi kan forsøke å samle i Dei trådene ?Brygger Tradiskjonelt Norsk Juleøl. Er klar over at jeg skal tilsette gjær ved gjæringstemp, men det står klart og tydelig på pakken at gjæren tilsettes ved 20 grader. Deretter lagres den ved 8-12 grader. Trenger svar snart, fordi jeg skal snart begynne nedkjølingen.
Jeg er på ingen måte noen lokkekspert... men har på lokket for å holde på varmen (har dårlig/svak varmekilde) og for at ikke for mye skal fordampe (?). Lokk eller ikke lokk (m/glipe)- sikkert ikke no big deal.Hum, ja da så.
Hva er poenget med lokket, egentlig? Sånn rent bortsett fra være superdupert?