loebrygg
Norbrygg-medlem
Omtrent det en mac duger til det.
Ganske bra på grafik også, både utvendig og innvendig
Tilpasset mitt behov, og slik bør det være med bryggeutstyr også
Omtrent det en mac duger til det.
Helt klart. Men det fins bare en grunn for å velge Mac, at man foretrekker det operativsystemet. Som er tungvint å jobbe med om man skal gjøre mer enn basic tasks.Tilpasset mitt behov, og slik bør det være med bryggeutstyr også
Jeg tror at denne tråden er helt unødvendig, jeg tror virkelig ikke at det er et utstrakt "Teknologipress" som rammer nye bryggere.
Videre skinner det jo helt klart gjennom i tråden at "Teknologipresset" i utgangspunktet begynner et sted der gjerne enkeltes teknologi slutter eller der de har satt sin strek. For det er ikke kokeplater med induksjon vs den gode gamle komfyren, magnetrørere vs risting av en starter, PH meter vs gefylen, O2 flaskene vs risting av gjæringsdunk, som diskuteres i denne tråden, så ærlige kan man vel være?
Det er de tingene "noen" har bestemt at er helt unødvendig for dem, gjerne dyre også, det er de man vil sette fokuset på, ikke de andre, de dingsene vi liker.
Ei heller har disse dingsene så mye med teknologi å gjøre heller.
Så forstår jeg om dette ikke var intensjonen til tråden, men slik kan den også altså oppfattes.
«Ting du ikke visste du trengte» blir du jo møtt av på en av nettbutikkene. Ting jeg ikke vet jeg trenger har jeg en mistanke om at jeg absolutt ikke har behov for. Men man må ikke disse en god bryggepumpe. Før stablet jeg skyllevann oppå en heller tvilsom stabel av gjærkar og gamle bøker før jeg måtte løfte en gryte på 50kg oppå komfyren. Nå tar pumpa og flytter ting. Ingen bæring, ingen fare for å bade i varm vørter har man et reelt behov kan man ha bruk for ting. Det viktige er at ikke markedsføringen definerer behovet ditt.
Kanskje man kunne vinklet tråden Teknologipress (eventuelt skiftet navn/ny tråd!) til å gi en "fasit" på hva og hvor lite som faktisk trengs for å lage fantastisk øl. Altså reklamere for minimumet?
De andre tingene er tross alt "revehaler, terninger, metallic-lakk, fine lettmetalls felger, wonderbaum og spoliere" altså ekstrautstyr og ikke "må ha" ting. (Selv om jeg ikke klarer meg uten!)
Vi har jo egentlig god trening i det der, for vi har ganske mange ganger svart på spørsmål fra nye bryggere om hva de trenger. Og jeg synes at de alltid har fått gode svar av oss. Da har vi vel ofte reklamert for minimumet.
Jeg synes de eksemplene du nevnte - magnetrører, pH-meter, oksygen - er gode. Ingen av dem ville stått på lista mi over hva en ny brygger må ha. Men man kan få et reelt behov for dem, i hver fall for rører'n og oksygenet. Og så skal jeg glatt innrømme at pH-meteret mitt er en av mine kjæreste brygge-eiendeler, sjøl om jeg kanskje ikke trenger det.
Litt som bling bling unitanken min er! Men jeg laget øl før den også, ved hjelp av et par stakkarslige Fermentasauruser og andre koniske... Neida.Og så skal jeg glatt innrømme at pH-meteret mitt er en av mine kjæreste brygge-eiendeler, sjøl om jeg kanskje ikke trenger det.
Syntes du ølet blir merkbart forandret hvis du bommer på pH, la si +/- 0,5?
Proteinrast?
Proteinrast?
Jeg eier ikke pH meter som er nøyaktig nok. men merker forskjell når pH justeres mot det kalkisen i Brewfather sier er optimalt. Særlig på de helt lyse så gir det mer utbytte. Om jeg har 3% acidulated ved ren pils/pale grist så merkes det på hva jeg får ut. Om jeg hadde smakt forskjell på resultatet da, det er vanskelig å si med mindre noen andre brygger ølet for meg med samme resultater uten så si hva som er hva.Syntes du ølet blir merkbart forandret hvis du bommer på pH, la si +/- 0,5?
Skyter litt fra hofta her, men bare det siste året jeg har prøvd å sikte meg inn på optimal pH (dog kun med kalkis og pH -strips), men har ikke merket noen merkverdig foskjell
Nei, nå må vi dempe dette presset på sånn nymotens teknologi. Villgjær var bra nok for far min, og da er det bra nok for meg.Du må nok også ha en slik gjærkrans...
Har du en bra villgjær til salgs? Du skjønner, jeg lurer på å kjøpe mikroskop for gjærtelling og en inkubator for dyrking av isolater. Men hvis du har en villgjær som funker strålende til øl vil jeg gjerne kjøpe denne. /sarkasmeNei, nå må vi dempe dette presset på sånn nymotens teknologi. Villgjær var bra nok for far min, og da er det bra nok for meg.