Temperaturkontroll under gjæring

Spratle

Norbrygg-medlem
Skal brygge en stout til helgen. Denne skal gjære på 18-20 grader i 14 dager. Tenker og å brygge en blonde ale neste helg som skal gjære på 17-18 grader i 10-14 dager. Har et kjøleskap med temperaturstyring med plass til et gjærkar og en kjeller med en temperatur på rundt 18-20 grader.
Kan jeg ta ut stouten etter en uke, sette denne i kjelleren, og la blonde alen få plass i gjærskapet. Eller bør jeg utsette brygging av blonde alen til stouten er ferdig?
 
Skal brygge en stout til helgen. Denne skal gjære på 18-20 grader i 14 dager. Tenker og å brygge en blonde ale neste helg som skal gjære på 17-18 grader i 10-14 dager. Har et kjøleskap med temperaturstyring med plass til et gjærkar og en kjeller med en temperatur på rundt 18-20 grader.
Kan jeg ta ut stouten etter en uke, sette denne i kjelleren, og la blonde alen få plass i gjærskapet. Eller bør jeg utsette brygging av blonde alen til stouten er ferdig?
Det burde gå helt fint. Da er nok høydepunktet overstått for stouten.
 
Tilbake
Topp