Hei
Har brygget min første Bohemian Pilsner, gjæret med M84 på 12C til det var ca 5 poeng fra FG (1012) Hadde deretter en diacetyl rest på 18c i et par dager til den var 1012.
Ble deretter litt usikker på om den skulle lagres kaldt i et par uker før flasking, eller om den skulle flaskes med en gang. Tenker da naturlig karbonering på flasker.
Jeg endte opp med å kjøle ned hele dunken til 2 grader og den har stått sånn i 3 dager.
Har i etterkant lest at mange bare flasker rett etter gjæringen, og at lagringen kun skjer når ølet er på flaske..
Spørsmålet et da:
Bør jeg flaske nå med en gang, for at ikke gjæren skal ta skade av den lave temperaturen? Eller vil karboneringen gå like fint om jeg fullfører 2 uker ved 2c?
Tar ellers imot tips til gode temperaturprofiler på gjæring, lagring, karbonering og slikt.
Har brygget min første Bohemian Pilsner, gjæret med M84 på 12C til det var ca 5 poeng fra FG (1012) Hadde deretter en diacetyl rest på 18c i et par dager til den var 1012.
Ble deretter litt usikker på om den skulle lagres kaldt i et par uker før flasking, eller om den skulle flaskes med en gang. Tenker da naturlig karbonering på flasker.
Jeg endte opp med å kjøle ned hele dunken til 2 grader og den har stått sånn i 3 dager.
Har i etterkant lest at mange bare flasker rett etter gjæringen, og at lagringen kun skjer når ølet er på flaske..
Spørsmålet et da:
Bør jeg flaske nå med en gang, for at ikke gjæren skal ta skade av den lave temperaturen? Eller vil karboneringen gå like fint om jeg fullfører 2 uker ved 2c?
Tar ellers imot tips til gode temperaturprofiler på gjæring, lagring, karbonering og slikt.