Temraturer og lagring.

AndersGrom

Dommer
Lurer veldig på hvordan man kommer frem til feks

Gjæring/primærgjæring    7 dager ved 19 ºC
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 18 ºC
Lagring                 60 dager ved  8 ºC

Gjæringen er grei, det spørst jo hva øl og gjær man har. Men det med feks 2 uker i romtemp ca 20 grader å så 46 dager på 9 grader.  Er det bare å eksprimentere seg frem eller er det noen faste retningslinjer på hvordan ølen utvikler seg.

På forhånd takk
 
Jeg går ut fra at du refererer til det som står i oppskriftene bl.a. her på forumet?

Det som står der er kun de faktiske betingelsene det aktuelle brygget er utsatt for, eller tar jeg helt feil?

Hvis det er som jeg mener så betyr det at disse betingelsene ikke nødvendigvis er de beste for denne ølen, men for at du skal få en øl som ligner i størst mulig grad den som refereres til, bør du gjøre de samme grepene selv.
 
Tilbake
Topp