Tiger Tripel Nøgne Ø

Hei

Skal lage Tiger Tripel fra Nøgne Ø og lurer på når jeg skal ha i 1,5 kg Demerarasukker??

Hvor mye gjær kan jeg pitch over ønsket OG (lager starter med magnetrører) ? Denne skal være på 1.085
 
Du mesker og skyller/tapper av til du har en SG på 1.060 og koker den som vanlig, men tilsetter og koker sukkeret på slutten til du får en OG på 1.085
 
Du mesker og skyller/tapper av til du har en SG på 1.060 og koker den som vanlig, men tilsetter og koker sukkeret på slutten til du får en OG på 1.085


men det som blir rart for meg da er at jeg etter kok vil få 1.069. I BeerSmith skal 1,5 kg Demerarasukker gi 1.025. Da er jeg plutselig oppe på 1.094
Noen tanker rundt dette?????
 
Jeg ser i ølbrygging fra hånd til munn da denne oppskriften står der, det står: stopp avsiling ved SG 1.060 og tilsett 1500g dememarasukker til SG 1.085. Jeg ville da sluttet avtapping ved SG 1.060 og tilsatt dememara på slutten av kokingen til 1.080. De var derfor jeg ikke nevnte noen mengde sukker. Kanskje noen andre har bedre tips eller en bedre forklaring da jeg ikke selv forstår hva de mener.
 
Jeg ser i ølbrygging fra hånd til munn da denne oppskriften står der, det står: stopp avsiling ved SG 1.060 og tilsett 1500g dememarasukker til SG 1.085. Jeg ville da sluttet avtapping ved SG 1.060 og tilsatt dememara på slutten av kokingen til 1.080. De var derfor jeg ikke nevnte noen mengde sukker. Kanskje noen andre har bedre tips eller en bedre forklaring da jeg ikke selv forstår hva de mener.

Har samme boken selv så ser oppskriften der. Det jeg mente var hvis jeg koker en vørter på 1.060 ender jeg opp etter kok med 1.069. Hvis jeg tilsetter 1,5 kg demerarasukker får jeg en OG på 1.094. Detter er vel litt i overkanten høyt
 
Har samme boken selv så ser oppskriften der. Det jeg mente var hvis jeg koker en vørter på 1.060 ender jeg opp etter kok med 1.069. Hvis jeg tilsetter 1,5 kg demerarasukker får jeg en OG på 1.094. Detter er vel litt i overkanten høyt

Ja, derfor ville jeg altså ikke tilsatt 1,5 kilo sukker, men heller bare tilsatt til du får riktig OG. Siden du skal meske lavt på 63 grader får du alikevel god utgjæring, så da ville jeg heller mesket som vanlig til 1.060 og tilsatt sukker på slutten av koken til 1.080.
 
Tilbake
Topp