Tilsetting av maltekstrakt til ploppende gjærdunk!

Ingen poeng å fin regne på dette, men røffly OG blir (45x28 + 330x2.4)/(28+2)=68, dvs OG=1.068... Dersom du synes dette er for lavt så sier du til deg selv at 1.070 er et bedre tall...Alkohol prosenten blr da (OG-FG)/7.6 Hva den har vært i mellomtiden før du tilsatte LME spiller ingen rolle....
 
Takk dere, dette virker lovende. Det begynte å ploppe ganske febrilsk bare etter 5 minutter, og jeg rørte ikke en gang. Bare helte ut jevnt over. Angående kalkulasjon, så forstår jeg mer og mer . OG i de 5 liter må jo være rekordstor for å kunne gi 1,070 i hele bøtta. Målingen i går var på 60+ grader fant jeg ut etterpå. I morges viste mitt refraktometer bare verdien High, og dråpen hadde veldig høy viskositet.

Så nå får jeg en batch med 5% og en batch med 6%, og det som blir spennende er hvor dårlig den på 5% smaker...

Takk for all hjelp, Terje , Finn, Forvirret, Torstein, og alle andre. Har lært utrolig mye på disse batchene.
 
Tilbake
Topp