Jeg opplever det litt lotto effekt om jeg får klart øl eller ikke. Får ikke det helt stabilt.
Jeg begynner med proteinrast på 54 grader på 10 til 15 min som første steg mesk.
Skyller forsiktig og rører minimalt i malt sengen. Brygger på en speidel 20 l, men hadde det samme problemet med biab før. Har klar vørter før utmesk, men blir uklar vørter etter skylling.
Har god rullende kok.
Bruker foamkontrol.
Bruker 1/2 protaflok.
Rask nedkjøling.
Lager en manuell whirlpool etter nedkjøling.
Lar vørteren stå i min 40 min i speidelen før jeg tapper.
Filtrer vørteren gjennom dette filteret
http://www.bryggselv.no/products/humlefilter-rustfri
i gjæringsbøtten.
Bruker clarity ferm/brewers clarex i vørter før jeg pitcher gjær.
Har gjæringskap så fermenteringen er der den skal være.
Cold crasher ned til 1,5 grad i 2 døgn før tapping til flasker.
Eneste jeg kan tenke meg er at jeg får med mye buss når jeg tipper speidel fremover for å få med meg noen liter av det som er under kranen.
Noen ganger blir det hel klart øl, andre ganger cloudy som f.
Så hva gjør jeg galt, hva mangler. Tips mottas med takk.
Jeg begynner med proteinrast på 54 grader på 10 til 15 min som første steg mesk.
Skyller forsiktig og rører minimalt i malt sengen. Brygger på en speidel 20 l, men hadde det samme problemet med biab før. Har klar vørter før utmesk, men blir uklar vørter etter skylling.
Har god rullende kok.
Bruker foamkontrol.
Bruker 1/2 protaflok.
Rask nedkjøling.
Lager en manuell whirlpool etter nedkjøling.
Lar vørteren stå i min 40 min i speidelen før jeg tapper.
Filtrer vørteren gjennom dette filteret
http://www.bryggselv.no/products/humlefilter-rustfri
i gjæringsbøtten.
Bruker clarity ferm/brewers clarex i vørter før jeg pitcher gjær.
Har gjæringskap så fermenteringen er der den skal være.
Cold crasher ned til 1,5 grad i 2 døgn før tapping til flasker.
Eneste jeg kan tenke meg er at jeg får med mye buss når jeg tipper speidel fremover for å få med meg noen liter av det som er under kranen.
Noen ganger blir det hel klart øl, andre ganger cloudy som f.
Så hva gjør jeg galt, hva mangler. Tips mottas med takk.