Har lest litt angående skylling, og det er ein ting eg ikkje heilt blir klok på. Hvis nokon kunne ha forklart dette etter teskjeimetoden, så hadde det vært fint.
Det var ein som skreiv i ein artikkel her angående juleøl, at for å oppnå riktig/høg OG, så anbefaltes det å redusere skylling. Eg har i alle år trudd, at ved å skylle godt gjennom, så får du med deg meir søtstoff utav maltet, selfølgelig alt etter temperatur på skyllinga. Er det nokon som har forklaring på dette ?
Eg pleier å meske med ca 20 liter og skylle med 15-16 liter på ca 78 grader, på min BB30, for å få ca 25 liter ferdig øl. Bør eg eksempelvis bruke 25 liter på mesken og heller skylle med 10-11 liter, for meir optimalt resultat ?
Det var ein som skreiv i ein artikkel her angående juleøl, at for å oppnå riktig/høg OG, så anbefaltes det å redusere skylling. Eg har i alle år trudd, at ved å skylle godt gjennom, så får du med deg meir søtstoff utav maltet, selfølgelig alt etter temperatur på skyllinga. Er det nokon som har forklaring på dette ?
Eg pleier å meske med ca 20 liter og skylle med 15-16 liter på ca 78 grader, på min BB30, for å få ca 25 liter ferdig øl. Bør eg eksempelvis bruke 25 liter på mesken og heller skylle med 10-11 liter, for meir optimalt resultat ?