EspenL skrev:Vørterøl er ugjæret øl ja. Tilsatt kullsyre. Jeg målte en gang sg til å være 1,040 på Hansa sitt vørterøl
loebrygg skrev:Hadde vært artig om noen prøvde seg på et humlet vørterøl
Litt dårleg ordlagt fra meg og. Men ja, vørterøl er ugjæra vørter. Ringner og hansa sine har Sg på rundt 1, 040. Om du smakar på vørter med den Sg'en er den eigentleg ikkje så søt den heller. Det som er overraskande er at dei er så mørke utan brentsmak syns eg.loebrygg skrev:nei, mente for salg i butikk, litt dårlig ordlagt
Ingemarh skrev:Gode svar!
Men hva med alko-fritt øl? F.eks Munkholm?
EspenL skrev:Ingemarh skrev:Gode svar!
Men hva med alko-fritt øl? F.eks Munkholm?
Alkoholen fjernes etter gjæringen er over. Som oftest med koking under lavt trykk. Det lave trykket gjør at ølet kan koke ved romtemperatur. Dette er bedre da høy temperatur påvirker smaken mer. Mulig at det også finnes kjemiske prosesser.
Her er link til en kar som har tenkt ut en "gjør det selv" prosess:
http://www.realbeer.com/discussions/showthread.php?s=&threadid=11677#post144001
Eg har laga vørterøl. Sikt inn på 1, 040 og bruk ein del mørk krystallmalt. Humle til 15-20 IBU. Kok som vanleg og tapp utan kjøling på eit reint fat. Legg fatet undet rennande vatn til det er avkjølt. Karboner og server.
Det står seg lett eit år på denne måten.
Det treng gjerne nokre veker før smaken får satt seg merkeleg nok.