Hei. Har et spørsmål når det gjelder omregning av alfasyren i humlen
skal en regne om den i alle innputtene inkludert dry hop
Slapp av!
(...Av og til gjør angstnivået her meg helt matt.....
...Enkelt lagertyper bruker fortsatt dekoksjonsmesk - der kokes 1/4 - 1/3 av mesken (den tykkeste delen..)
i 20-40 minutter. Noen få korn spiller ingen rolle.)
Slapp av.
.......blir litt bekymret når slike spørmål dukker opp, ..........hvilket nivå av hjemmebrygget øl er det som markedsføres her.....?
Potensielle klassevinnere - eller rett i sluket? Og ingenting imellom?
Det blir godt øl. Og det er enkelt.
Føler du deg usikker: Finn en oppskrift og bak brød.
Ikke godt? - neivel, gjør det en gang til og gjør det bedre.
Å brygge øl er akkurat like vanskelig.
Slapp av.
Takk for svaretFor tørrhumle er det aroma man er ute etter. Det vanlige der er å sørge for at du får riktig antall gram humle per liter øl, uavhengig av alfasyre.
Ok. Men hvorfor det egentlig? Hvis det er slik at den da "venner seg til" å spise bare enkle sukkerarter, er det ikke det samme med temperatur da? At starteren skal stå på forskjellige temperaturer avhengig av gjærtype?Du vil ikke at gjæren skal kun spise enkle sukkerarter. Gjærnæring inneholder ikke andre sukkerarter men bare mineraler og slikt.
Hva måler du med?Hei
Har et spm til min første batch. Det er sikkert diskutert tidligere, men denne tråden er lang så jeg spør igjen.
Brygget for 10 dager siden en pale ale. Tror alt gikk fint med mesking og koking. SG etter koking var 1,060 på 20 grader. Kontrollerte det i går og da hadde den bare falt til 1,042. Det var fin plopping i gjærlåsen de første dagene, nå går det laaaaang tid mellom hvert plopp. Brukte 1 pose gjær til ca 16L vørter. Romtemp har vært mellom 18 og 20 grader hver gang jeg har sjekket (nesten daglig). Spm er altså: Er gjæringen i rute? Hadde forventet et større fall. Er det noe jeg kan gjøre nå for å få SG til å falle mer?
Takk for all hjelp!
Hei
Har et spm til min første batch. Det er sikkert diskutert tidligere, men denne tråden er lang så jeg spør igjen.
Brygget for 10 dager siden en pale ale. Tror alt gikk fint med mesking og koking. SG etter koking var 1,060 på 20 grader. Kontrollerte det i går og da hadde den bare falt til 1,042. Det var fin plopping i gjærlåsen de første dagene, nå går det laaaaang tid mellom hvert plopp. Brukte 1 pose gjær til ca 16L vørter. Romtemp har vært mellom 18 og 20 grader hver gang jeg har sjekket (nesten daglig). Spm er altså: Er gjæringen i rute? Hadde forventet et større fall. Er det noe jeg kan gjøre nå for å få SG til å falle mer?
Takk for all hjelp!
Jeg målte med hydrometer etter koking og sjekket med refraktometer i går. De er kanskje kalibrert forskjellig de? Mesketemp 67 grader.
Ok. Men hvorfor det egentlig? Hvis det er slik at den da "venner seg til" å spise bare enkle sukkerarter, er det ikke det samme med temperatur da? At starteren skal stå på forskjellige temperaturer avhengig av gjærtype?