Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Kanskje vi skulle hatt en tråd for "Seriøst alvorlige spørsmål?"Så spørsmålet er faktisk helt seriøst!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kanskje vi skulle hatt en tråd for "Seriøst alvorlige spørsmål?"Så spørsmålet er faktisk helt seriøst!
http://www.weyermann.de/eng/produkte.asp?idkat=18&umenue=yes&idmenue=0&sprache=2Bryggebutikken sendte meg 310g cara amber istedet for carahell.. Hvor mye har dette å si??
TakkVil anta at oppskriften sier 22,5l etter kok. Har ikke BB men vil anta at du koker vekk ca 3l væske og at 5l blir bundet opp i malten (ca 1l pr kg malt), 5l til skylling er for lite, foreslår du starter med ca 10l noe som vil gi bedre effektivitet. Regnestykket blir da:
22,5l = Innmesk volum - 5 - 3 + 10, dvs innmesk volum = 20,5l.
Det er sannsynlig at enzymene er nesten ferdiggått og du kan få problemer med sukkeromdanningen, så ikke bli overrasket om du får lavt utbytte av denne batchen...
http://www.brewersfriend.com/water-chemistry/Tenkte å foreta en generell vannjustering (i henhold til bryggekaklulatoren) men finner ikke blonde der, hva er mest nærliggende å velge?
Fersk brygger med BIAB og en del spørsmål:
Jeg har ikke tatt meg tid og/eller råd til å lage et meskekar enda og koker i en 20L gryte.
Har brygget 3 brygg til nå, med litt under middels resultater vil jeg si.
Jeg lurer på om det er en kjent metode og meske rett i gryta, og ved og regulere temperaturen under mesking med og sette hele gryta inn i stekeovnen på svak varme? Hvor mye vil det ha og si for smaken om tempen stiger 3-4 grader i løpet av 60 minutter? Og HVA skjer med smaken? Er det viktig og røre uder hele mesken? Eller skal man helst ikke røre?
I tillegg ender jeg ALLTID på for høy OG etter kok, men tror kanskje jeg skylder med litt lit vann (3 liter vann pr kilo malt). Andre tips her motas med takk.
Blir ølen søtere jo høyere mesketemp, og jo høyere OG man har etter kok?
-Dan