MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
En fiks løsning det der! Det stemmer (selvsagt) som @Jørgen O skriver. Med vanlig oppsett svinger temperaturen raskere med både varme og kjøling, og kjøleskapet slår seg oftere på og av. Hos meg gir det også ørlite grann jevnere temperatur ved bruk av varmeplate fordi når kjøleskapet slår seg av er dette fremdeles i kjølemodus, og drar temp ytterligere litt ned, noe varmeplaten kan motvirke. Selv bruker jeg varmeplate ved pitch, da jeg statistisk får litt kortere lagtid ved å gjøre det slik, men kobler fra varmeplaten når gjæringen er igang. Bruker den også av og til for å nå temp for diacetylrest hvis ikke romtemperaturen i kjelleren er på min side …Jeg bruker en av disse Varmerør, 45w - 30 cm - Marineshop AS i bunnen av gjæringsskapet, ingen jojo effekt her så lenge temperaturføleren til inkbirden er mot karet og isolert for lufttemperatur Jeg har vifte, så tør ikke si hvordan det vil fungere uten.
Vis vedlegget 47854