Det er å regne med når man tapper romtemperert øl, er det en piknik kran med skumdempende slange du har?Jaaa du var ikke så langt unna. Mye skum, men kullsyre var det
Det er å regne med når man tapper romtemperert øl, er det en piknik kran med skumdempende slange du har?Jaaa du var ikke så langt unna. Mye skum, men kullsyre var det
Nei, jeg har nok ikke vært så smart enda skjønner du, men har bestilt så er på vei. Jeg kommer til å la ølet stå en uke til for å få enda mer kullsyre. Skala 1-10 så vil jeg si den lå på 4 så greit å la det stå litt lengerDet er å regne med når man tapper romtemperert øl, er det en piknik kran med skumdempende slange du har?
Hver gang du tapper ut litt så forsvinner trykket i fatet og den totale mengden karbonering blir lavere så la den gjerne bare stå, hva tappet du av med? Altså hvilken tappeslange?Nei, jeg har nok ikke vært så smart enda skjønner du, men har bestilt så er på vei. Jeg kommer til å la ølet stå en uke til for å få enda mer kullsyre. Skala 1-10 så vil jeg si den lå på 4 så greit å la det stå litt lenger
Tappet av med fatkoblingen, slange og picnic kran. Brukte trykket fra karboneringen, men brukte ikke opp altHver gang du tapper ut litt så forsvinner trykket i fatet og den totale mengden karbonering blir lavere så la den gjerne bare stå, hva tappet du av med? Altså hvilken tappeslange?
Neida, går ikke så mye med på å tappe en smakstest, men noe forsvinner jo, men seff om lommaboka strekker til er jeg enig i det @loebrygg sier og invister i en regulator og CO2 tank først som sistTappet av med fatkoblingen, slange og picnic kran. Brukte trykket fra karboneringen, men brukte ikke opp alt
Ja enig der. Jeg har co2 flaske fra sodastream og regulator til denne, men har ikke et kjøleskap som er stort nok til fatet så derfor har jeg ikke tvangskarbonert. Hadde jeg latt fatet stå ute så ville tvangskarboneringen tatt like lang tid som sukker da det ikke er kaldt nok ute endaNeida, går ikke så mye med på å tappe en smakstest, men noe forsvinner jo, men seff om lommaboka strekker til er jeg enig i det @loebrygg sier og invister i en regulator og CO2 tank først som sist![]()
Jeg ser den, og det er forsåvidt ikke noe galt i å karbonere fat med sukker, men siden du ikke kan stikke om til et nytt fat eller har en flyteball så ølet tappes fra toppen vil det bli litt bunnfall i begynnelsen.Ja enig der. Jeg har co2 flaske fra sodastream og regulator til denne, men har ikke et kjøleskap som er stort nok til fatet så derfor har jeg ikke tvangskarbonert. Hadde jeg latt fatet stå ute så ville tvangskarboneringen tatt like lang tid som sukker da det ikke er kaldt nok ute enda
Poenget var vel at starteren har fått kort tid i kjøleskapet og var enda rimelig uklar så muligheten for å dekantere ut masse gjær er jo der.
Stemmer det ja. Tilsett humla straks du løfter maltrøret.Jeg brygger en «gullpils» på en bb60. Den første humlen skal i fwh. Er det rett før kok, eller med en gang jeg setter på kok? Det tar tid på en bb60 å komme opp til kok.
passa på å ta hydrometermålingene av både vørter og vann ved 20 grader?Hender det at hydrometer er veldig unøyaktige?
Når jeg brygget Viennaen over her så var SG lav etter mesking målt med Alla france refraktometer som skal være veldig nøyaktig, og jeg holdt tilbake 6 liter skyllevann samt kokte en halvtime ekstra for å komme opp på 1.046 som var estimert preboil.
Etter kok fikk jeg 1.050 på refraktometeret og fant ut at det fikk holde, men oppdaget etter kjøling at hydrometerprøven viste den estimerte OGen på 1.054.
Dette er et billig hydrometer, er det rimelig å anta at det er det som er feil, og ikke det dyre refraktometeret?
Begge deler viser 1.000 i rent vann.
Ja.passa på å ta hydrometermålingene av både vørter og vann ved 20 grader?
Jeg så i frysa at det lå litt gammel humle der. Det jeg lurer på er om det kan brukes. Er det bare smaken som blir mindre, eller kan det rett og slett bli dårlig smak av det?
Høres ikke bra ut. Min siste m Lallemand Voss Kveik gikk fra OG 1.050 til SG 1.011 på to dager med ~32 grader i rommet.