Tråden for dumme spørsmål.

Inkbird 308wifi eller 310

jeg kjøpte plutselig et kjøleskap jeg tenkte å bruke til gjæring. Endelig få kontroll på den parameteren. Det jeg lurer på er hvilken temperaturstyringsenhet jeg bør kjøpe. 308 har wifi, som gjør at alt kan styres på app. 310 kan forhåndsprogrammeres. Hvilke anbefaler du?

hva brukes som varmekilde?
 
Inkbird 308wifi eller 310

jeg kjøpte plutselig et kjøleskap jeg tenkte å bruke til gjæring. Endelig få kontroll på den parameteren. Det jeg lurer på er hvilken temperaturstyringsenhet jeg bør kjøpe. 308 har wifi, som gjør at alt kan styres på app. 310 kan forhåndsprogrammeres. Hvilke anbefaler du?

hva brukes som varmekilde?
Jeg hadde gått for wifi, men har tilt og det har lært meg at gjæringsforløp vil avvike noe så å kunne følge med å stille deretter er bedre enn å stole på forhåndsinnstillinger, det var mine 10 øre i alle fall.
 
Inkbird 308wifi eller 310

jeg kjøpte plutselig et kjøleskap jeg tenkte å bruke til gjæring. Endelig få kontroll på den parameteren. Det jeg lurer på er hvilken temperaturstyringsenhet jeg bør kjøpe. 308 har wifi, som gjør at alt kan styres på app. 310 kan forhåndsprogrammeres. Hvilke anbefaler du?

hva brukes som varmekilde?
Helt enig med @Kloakk her. Jeg kjøpte før den med wifi kom, og det er flere ganger jeg gjerne skulle hatt muligheten til å fjernstyre.
 
hva brukes som varmekilde?

Jeg vil ikke anbefale bruk av både kjøle- og varmekilde samtidig. La romtemperatur styre temperaturen opp (eller ned). Da unngår du "jojo-effekten."

Jeg, som aldri trenger å øke temperaturen over romtemperatur med den gjæren jeg bruker, har pensjonert varmebeltet mitt.
 
Jeg vil ikke anbefale bruk av både kjøle- og varmekilde samtidig. La romtemperatur styre temperaturen opp (eller ned). Da unngår du "jojo-effekten."

Jeg, som aldri trenger å øke temperaturen over romtemperatur med den gjæren jeg bruker, har pensjonert varmebeltet mitt.

hvordan funker dette i praksis. Bare ikke koble til noe varmekilde? Kjøleskapet skal stå i garasjen. Nå er det 11 grader der.
 
hvordan funker dette i praksis. Bare ikke koble til noe varmekilde? Kjøleskapet skal stå i garasjen. Nå er det 11 grader der.
Du stiller ønsket temp på ink.bird, f.eks 18 grader for en ale. Så kan du stille hvor mange grader over og under temperaturen du har valgt den får gå før kjøling kobler inn og eventuelt varme slår seg på. Jeg har 0,3 grader over og under. I tilfellet med 18 grader, vil kjøleskapet slå seg på ved 18,3. Når den når 17,7 slår kjøleskapet seg av og ev. Varmen på. Står kjøleskapet i garasjen trenger du også varme. Søk på varmeplate, de fleste bryggebutikker selger det.
 
Jeg bruker en av disse Varmerør, 45w - 30 cm - Marineshop AS i bunnen av gjæringsskapet, ingen jojo effekt her så lenge temperaturføleren til inkbirden er mot karet og isolert for lufttemperatur :) Jeg har vifte, så tør ikke si hvordan det vil fungere uten.

Vis vedlegget 47854
En fiks løsning det der! :) Det stemmer (selvsagt) som @Jørgen O skriver. Med vanlig oppsett svinger temperaturen raskere med både varme og kjøling, og kjøleskapet slår seg oftere på og av. Hos meg gir det også ørlite grann jevnere temperatur ved bruk av varmeplate fordi når kjøleskapet slår seg av er dette fremdeles i kjølemodus, og drar temp ytterligere litt ned, noe varmeplaten kan motvirke. Selv bruker jeg varmeplate ved pitch, da jeg statistisk får litt kortere lagtid ved å gjøre det slik, men kobler fra varmeplaten når gjæringen er igang. Bruker den også av og til for å nå temp for diacetylrest hvis ikke romtemperaturen i kjelleren er på min side …
 
Jeg har 308. Akkurat nå når det er mildt ute, lar jeg temperaturen i fryseren heves naturlig, mens den aktivt kjøler når temperaturen blir for høy. Jeg har også montert inn en varmekolbe, og når temperaturen ute (fryseren står i en utebod) faller nok, så blir det omvendt. Varmekolbe for å heve temperaturen, mens den faller naturlig. Funker fjell! Slår et slag for Wi-Fi saken, helt klart! :)
 
Du stiller ønsket temp på ink.bird, f.eks 18 grader for en ale. Så kan du stille hvor mange grader over og under temperaturen du har valgt den får gå før kjøling kobler inn og eventuelt varme slår seg på. Jeg har 0,3 grader over og under. I tilfellet med 18 grader, vil kjøleskapet slå seg på ved 18,3. Når den når 17,7 slår kjøleskapet seg av og ev. Varmen på. Står kjøleskapet i garasjen trenger du også varme. Søk på varmeplate, de fleste bryggebutikker selger det.
Jeg tror spørsmålet var rettet til @Jørgen O da han sa at han ikke ville anbefale varme og kjøling. Noe som selvfølgelig ikke vil fungere i en garasje som holder 11 grader :) Tipper @Jørgen O svarte med tanke på at gjæringsskapet sto en plass hvor romtemperatur kunne ta seg av oppvarmingen.
 
Sist redigert:
Jeg brygger en stout i dag, mesken er ferdig og var nesten opp i kok, men så gikk vannet til kona og jeg måtte bare skru av kokeplate og sette på lokket.

Hvor lenge kan vørteren stå før jeg kan koke opp igjen uten at den blir dårlig:cool:
 
Sist redigert:
Jeg brygger en stout i dag, mesken er ferdig og var nesten opp i kok, men så gikk vannet til kona og jeg måtte bare skru av kokeplate og sette på lokket.

Hvor lenge kan vørteren stå er før jeg kan koke opp igjen uten at vørteren blir dårlig:cool:
Har ikkje du viktigere ting å tenke på nå? :D;) Lykke til!

(Tror folk skriver at den bør være over 80 grader for at ting ikkje skal skje, andre får svare bedre).
 
Har ikkje du viktigere ting å tenke på nå? :D;) Lykke til!

(Tror folk skriver at den bør være over 80 grader for at ting ikkje skal skje, andre får svare bedre).
Joda, er jo derfor jeg sitter på fødeavdeling og ikke pitcher gjær:D

Men om vi blir sendt hjem igjen ser jeg jo ingen grunn til å ikke koke opp og fullføre brygget om ikke det tar noen skade av det:D
 
Joda, er jo derfor jeg sitter på fødeavdeling og ikke pitcher gjær:D

Men om vi blir sendt hjem igjen ser jeg jo ingen grunn til å ikke koke opp og fullføre brygget om ikke det tar noen skade av det:D
Haha! :D En plass flyger tankene uansett...
Som sagt andre får svare bedre, men kan da umulig se at det ikkje skal gå problemfritt om det bare er snakk om et par timer med lokket på.
 
Tilbake
Topp