L13 skal vel være samme gjær som 34/70, så du kan jo dra til med et par pakker av den.
Hadde jeg hatt det så...
L13 skal vel være samme gjær som 34/70, så du kan jo dra til med et par pakker av den.
Tipper den har flokkulert greit på 12 timer jeg.Å har jeg satt den i gjæringsskapet på 1° så får vi se i morgen.
Jeg kan vel evt vente en stund før jeg pitcher? Går nok en del timer på å få brygget ned mot 8-10° uansett.
Kanskje, jeg syns det tar evigheter å bånnfelle de store lagerstarterne. Man vil jo ikke selektere bort de høyest attenuerende cellene heller.Tipper den har flokkulert greit på 12 timer jeg.
Neida, men det er vel heller ikke ønskelig å selektere de lavt flokkulerende cellene? Om det er 34/70 så syns jeg ikke den bruker lang tid på å flokkulere.Kanskje, jeg syns det tar evigheter å bånnfelle de store lagerstarterne. Man vil jo ikke selektere bort de høyest attenuerende cellene heller.
Nei, du vil ha med hele spekteret, så du må pent vente til alt har lagt seg. Jeg har aldri satt en starter på 34/70, men jeg ser L13 står som moderat/lavt flokkulerende, så da ville jeg forventa at det tok laaaang tid før alt var bånnfellt i en så stor starter. Du vil jo at væska du slår av skal være krystallklar, ikke lett tåkete.Neida, men det er vel heller ikke ønskelig å selektere de lavt flokkulerende cellene? Om det er 34/70 så syns jeg ikke den bruker lang tid på å flokkulere.
Selvfølgelig, men samtidig så må han brygge i morra, og da tenker jeg at det er bedre å gjøre det enn å utelate brygging og kanskje dumpe starter. Og jeg tror uansett at om den er krystallklar eller ei at det meste har lagt seg(om den allerede hadde begynt å klarne) i løpet av 12 timer i kjøleskapet..Nei, du vil ha med hele spekteret, så du må pent vente til alt har lagt seg. Jeg har aldri satt en starter på 34/70, men jeg ser L13 står som moderat/lavt flokkulerende, så da ville jeg forventa at det tok laaaang tid før alt var bånnfellt i en så stor starter. Du vil jo at væska du slår av skal være krystallklar, ikke lett tåkete.
Det meste er jo bedre enn å måtte droppe brygging. Men jeg ville ikke vært glad for å dekantere bort stayerne i gjærpopulasjonen min.Selvfølgelig, men samtidig så må han brygge i morra, og da tenker jeg at det er bedre å gjøre det enn å utelate brygging og kanskje dumpe starter. Og jeg tror uansett at om den er krystallklar eller ei at det meste har lagt seg(om den allerede hadde begynt å klarne) i løpet av 12 timer i kjøleskapet..
Selvfølgelig, men samtidig så er det andre faktorer som spiller inn, tross alt, å stå i kjøleskapet i en uke vil være mer ødeleggende enn å underpitche vil jeg tro. Og det er derfor jeg har begynt å teste ut SNS metoden, friske celler er viktigere enn mange celler, innenfor en viss skala selvfølgelig, men jeg velger å tro at 12 timer vil flokkulerer nok friske celler til en sunn fermentering Jeg mener ikke være vanskelig altså.Det meste er jo bedre enn å måtte droppe brygging. Men jeg ville ikke vært glad for å dekantere bort stayerne i gjærpopulasjonen min.
Øverste halvdel er jo ganske klar, så om du først får pitchet i kveld slik du antydet tidligere i tråden kan vel dette akkurat gå …Takk for godt engasjement
Etter å ha stått på 1° over natten er ikke resultatet superoppløftende, men det kommer seg vel utover dagen får jeg håpe:
Vis vedlegget 47761
Øverste halvdel er jo ganske klar, så om du først får pitchet i kveld slik du antydet tidligere i tråden kan vel dette akkurat gå …
Ett sidespørsmål. Ser du har varmeplaten stående oppetter bakvegg. Kjører du noen gang varme og kjøling samtidig, og gir dette da noe kondens?
Jeg mente ikke samtidig, vekselvis ville kanskje vært tydeligere. Jeg har min i bunn, på skrå for å få plass. Tror kanskje jeg flytter den nå. Dette er ryddigere .Både kjøleskapet og varmeplaten er styrt av en STC-1000, så de er aldri aktive samtidig.
Har ikke hatt noen kondensproblemer, men jeg pleier å vaske og lufte skapet godt etter hver batch.
Edit: i mitt tilfelle tror jeg det er et godt kompromiss å vente en stund før jeg pitcher, men mulig jeg tar feil?
må bare dekanteres med andakt …
I utfordrende og tunge tider hjelper trua mange!Og jeg som er ateist :O
Jeg har en revolusjonerende idé, pitch det som har bunnfall
også tar du vare på resten og pitcher resten når det har bunnfelt
God ide, men øker ikke risikoen for infeksjoner relativt heftig om jeg skal ta vare på det jeg dekanterer?