Fordi, hva bruker man da?
Har sett 3/16 slanger brukt til CO2 før mener jeg
Fordi de ikke passer på ballock og regulator, slik at du må bruke overganger og dermed får to ekstra lekkasjepunkt.
Fordi, hva bruker man da?
Har sett 3/16 slanger brukt til CO2 før mener jeg
Å har jeg satt den i gjæringsskapet på 1° så får vi se i morgen.
Jeg kan vel evt vente en stund før jeg pitcher? Går nok en del timer på å få brygget ned mot 8-10° uansett.
Den bør ned til 10 eller lavere før pitch. 10 er bra. Lavere går fint.Da er vørteren på karet og holder akkurat nå 14.5°C og starteren ser ikke så gal ut.
Jeg tenkte å gjære på 10°, hvor langt ned bør vørteren før pitching?
Siden gjæringsskapet med kjøling er opptatt til starteren regner jeg ikke med at den vil komme lenger ned en til 12°, men det vil ta timesvis siden garasjen holder ca 11° nå.
Etter pitching går den i skapet og tempen vil dette med 1° på 2 timer ca.
Fordi de ikke passer på ballock og regulator, slik at du må bruke overganger og dermed får to ekstra lekkasjepunkt.
Har du et kjøleskap med vanlig kjøletemp, så ville jeg satt starteren der enn så lenge, og kjølt vørt til 8-9 grader og pitchet.Da er vørteren på karet og holder akkurat nå 14.5°C og starteren ser ikke så gal ut.
Jeg tenkte å gjære på 10°, hvor langt ned bør vørteren før pitching?
Siden gjæringsskapet med kjøling er opptatt til starteren regner jeg ikke med at den vil komme lenger ned en til 12°, men det vil ta timesvis siden garasjen holder ca 11° nå.
Etter pitching går den i skapet og tempen vil dette med 1° på 2 timer ca.
Potensielle lekkasjepunkt burde det vel ståttSyntes det virker veldig tett jeg
Har jo det, men da må jeg flytte starteren fra garasjen to etasjer opp slik at den vil virvle opp...Har du et kjøleskap med vanlig kjøletemp, så ville jeg satt starteren der enn så lenge, og kjølt vørt til 8-9 grader og pitchet.
Du kan f.eks dekantere nå og så flytte kanskje?Har jo det, men da må jeg flytte starteren fra garasjen to etasjer opp slik at den vil virvle opp...
Du kan f.eks dekantere nå og så flytte kanskje?
For å få ølet kaldt nok t pitch ville jeg vel gjort det slik jeg foreslår. Men det er flere her inne som skriver at de Ofte pitcher varmere og kjøler alt Sammen til gjæringstemperatur. Personlig kjøler jeg og så pitcher.Joa, men vil jo vente lengst mulig med dekanteringen![]()
Det er vel ikke det at den rekker å gjøre ugagn, men den blir først varmet opp til temperaturen vørten holder, for deretter å bli kjølt ned igjen. Så da svinger temperaturen endel. Kjøler du litt under pitch, og den kun får stige derimot går det kun mot varmere dagerJeg lener meg selvsagt til dere med erfaring, men er litt nysgjerrig også, hvorfor bør tempen helt ned før pitching?
Rekker gjæren å gjøre noe særlig ugagn på noen få timer?
Takk!Du kan fint sette på fatkoblingen selv om det er trykk i fatet ja
Tro hvor lang tid det går før det kommer et "dumt" spørsmål om skum og ingen kullsyreDu kan fint sette på fatkoblingen selv om det er trykk i fatet ja
Da er vørteren på karet og holder akkurat nå 14.5°C og starteren ser ikke så gal ut.
Jeg tenkte å gjære på 10°, hvor langt ned bør vørteren før pitching?
Siden gjæringsskapet med kjøling er opptatt til starteren regner jeg ikke med at den vil komme lenger ned en til 12°, men det vil ta timesvis siden garasjen holder ca 11° nå.
Etter pitching går den i skapet og tempen vil dette med 1° på 2 timer ca.
Poenget var vel at starteren har fått kort tid i kjøleskapet og var enda rimelig uklar så muligheten for å dekantere ut masse gjær er jo der.Hvorfor ikke bare dekantere starteren, og ha gjæren over på et mindre glass som du sikkert har plass til i et hjørne i det vanlige kjøleskapet ditt, så får du plass i kjøleskapet til vørteren? Jeg ville prioritert å få kjølt ned vørteren.
Om du pitcher når vørteren er nede på 12-13 grader, og så fortsetter å kjøle ned til 10, spiller det neppe noen rolle. Å pitche en grad under gjæringstemperaturen mener jeg er veldig gunstig når du har en ale du skal gjære på 18-20 grader, men jeg tror ikke det har den samme betydningen for lager.
Jaaa du var ikke så langt unna. Mye skum, men kullsyre var detTro hvor lang tid det går før det kommer et "dumt" spørsmål om skum og ingen kullsyre![]()
Poenget var vel at starteren har fått kort tid i kjøleskapet og var enda rimelig uklar så muligheten for å dekantere ut masse gjær er jo der.