Tråden for dumme spørsmål.

Takk for godt engasjement :)

Etter å ha stått på 1° over natten er ikke resultatet superoppløftende, men det kommer seg vel utover dagen får jeg håpe:

Vis vedlegget 47761
Øverste halvdel er jo ganske klar, så om du først får pitchet i kveld slik du antydet tidligere i tråden kan vel dette akkurat gå …

Ett sidespørsmål. Ser du har varmeplaten stående oppetter bakvegg. Kjører du noen gang varme og kjøling samtidig, og gir dette da noe kondens?
 
Under juleølkoken så oppdaget vi at vi var tom for einebær og tørket appelsinskall så tenkte å ha det opp i gjæringskarene så fort vi får kjøpt dette.
Hva er vil være best, kok i 5-10 minutter på litt vann og avkjøle, eller la det trekke på noe sprit et par dager?
Appelsinskallet bruker jo ikke å være med i gjæringskaret til vanlig så burde jeg evt fjernet skallet før jeg heller det i?
 
Øverste halvdel er jo ganske klar, så om du først får pitchet i kveld slik du antydet tidligere i tråden kan vel dette akkurat gå …

Ett sidespørsmål. Ser du har varmeplaten stående oppetter bakvegg. Kjører du noen gang varme og kjøling samtidig, og gir dette da noe kondens?

Både kjøleskapet og varmeplaten er styrt av en STC-1000, så de er aldri aktive samtidig.
Har ikke hatt noen kondensproblemer, men jeg pleier å vaske og lufte skapet godt etter hver batch.

Edit: i mitt tilfelle tror jeg det er et godt kompromiss å vente en stund før jeg pitcher, men mulig jeg tar feil?
 
Både kjøleskapet og varmeplaten er styrt av en STC-1000, så de er aldri aktive samtidig.
Har ikke hatt noen kondensproblemer, men jeg pleier å vaske og lufte skapet godt etter hver batch.

Edit: i mitt tilfelle tror jeg det er et godt kompromiss å vente en stund før jeg pitcher, men mulig jeg tar feil?
Jeg mente ikke samtidig, vekselvis ville kanskje vært tydeligere. Jeg har min i bunn, på skrå for å få plass. Tror kanskje jeg flytter den nå. Dette er ryddigere ;).

Har ingen erfaring selv med denne gjæren, men med 830, 833 og 940 gjør jeg jo som du har gjort. Setter starteren 2 døgn før pitch, tar den av etter ca. 1 døgn og den bunnfeller under 3 grader i ett døgn. Dette fungerer for meg. Som det påpekes tidligere i tråden bruker jo gjæren lengre tid når det er kaldt, så jeg tror den fremdeles prøver å spise, og at den derfor ikke har flokkulert. Men jeg har trua jeg ;), må bare dekanteres med andakt …
 
Det var det jeg mente, bare stussa over at det selges forskjellige 3/16 slanger og til ganske varierende priser?

DSC06450.jpg
 
Tilbake
Topp