Trenger råd til juleølet

Heisann folkens:)

Jeg går straks i gang med brygging av juleøl, og slik er planen hittil: Det dreier seg om et undergjæret øl, og jeg har tenkt til bruke 4 kg müncher-ekstrakt som basis, men jeg ønsker også å delmeske med inntil 1kg malt. Er det noen som har noen formening om hva slags malt som egner seg her? Tar gjerne i mot andre tips også. Jeg ønsker hvertfall å brygge et tradisjonelt norsk juleøl på 5-6%.(kommer til å bruke Goldings humlen jeg har liggene)

Takker og bukker, Mvh Thomas
 
Jeg vil tippe at det kan være godt med litt crystal og sjokolademalt, da øl brygget på bare munich nok vil bli i det lyseste laget. Både crystal og sjokolademalt trenger ingen mesking, av dem kan man altså bare lage en slags té, som man tilsetter før/under koking av hovedbrygget av ekstrakt.

Se evt her for inspirasjon: http://norbrygg.no/forum/index.php/board,25.0.html  :cool2:
 
Tilbake
Topp