Børge B
Dommer
Sannelig om jeg vet om dette er en tripel eller quadrupel, eller kanskje ingen av delene.
Uansett - etter å ha blitt fullstendig forelsket i en Rochefort 10 - så har jeg bestemt meg for å brygge noe - om ikke helt likt - ihvertfall i samme gata.
Hva oppskriften kommer fra, er jeg usikker på - kanskje har den tilogmed blitt til litt etterhvert...
Uansett - jeg kunne tenkt meg en tilbakemelding på hvordan dette kan se ut til og blid.
Er redd for at det kan bli tynt og "vinøst" - og ønsker følgelig tilbakemelding på om noen har en mistanke om at det kan bli det, eventuelt hvordan å korrigere for det.
(alle andre tilbakemeldinger også selvfølgelig)
Lurer også på hvilke meskesteg som anbefales.
Style 18E Belgian Strong Dark Ale
Before boil: 34 l
After Boil: 30,5 l
Pre Boil Gravity: 1.070
OG: 1.107
FG: 1.032
ABV: 10,1%
IBU 9,7
Color: 75,7 EBC
8,10 kg (57,9%) Pils malt Castle Malting hel EBC 2,5 - 3,5
1,78 kg (12,7%) Munchener malt Castle Malting hel EBC 25
0,73 kg (5,2%) Aroma malt Castle Malting hel EBC 100
0,37 kg (2,7%) Carafa 3 (Dehusked Black Malt) hel EBC 1250-1450
2,27 kg (16,2%) Belgian Candi Syrup 180 - 220 EBC
0,73 kg (5,2%) White Sugar
23 g Challenger 7,0% 60 min (IBU 8,0)
11 g East Kent Goldings 5,0% 20 min (IBU 1,7)
Wyeast 3787 Trappist High Gravity
Takknemlig for svar !
Uansett - etter å ha blitt fullstendig forelsket i en Rochefort 10 - så har jeg bestemt meg for å brygge noe - om ikke helt likt - ihvertfall i samme gata.
Hva oppskriften kommer fra, er jeg usikker på - kanskje har den tilogmed blitt til litt etterhvert...
Uansett - jeg kunne tenkt meg en tilbakemelding på hvordan dette kan se ut til og blid.
Er redd for at det kan bli tynt og "vinøst" - og ønsker følgelig tilbakemelding på om noen har en mistanke om at det kan bli det, eventuelt hvordan å korrigere for det.
(alle andre tilbakemeldinger også selvfølgelig)
Lurer også på hvilke meskesteg som anbefales.
Style 18E Belgian Strong Dark Ale
Before boil: 34 l
After Boil: 30,5 l
Pre Boil Gravity: 1.070
OG: 1.107
FG: 1.032
ABV: 10,1%
IBU 9,7
Color: 75,7 EBC
8,10 kg (57,9%) Pils malt Castle Malting hel EBC 2,5 - 3,5
1,78 kg (12,7%) Munchener malt Castle Malting hel EBC 25
0,73 kg (5,2%) Aroma malt Castle Malting hel EBC 100
0,37 kg (2,7%) Carafa 3 (Dehusked Black Malt) hel EBC 1250-1450
2,27 kg (16,2%) Belgian Candi Syrup 180 - 220 EBC
0,73 kg (5,2%) White Sugar
23 g Challenger 7,0% 60 min (IBU 8,0)
11 g East Kent Goldings 5,0% 20 min (IBU 1,7)
Wyeast 3787 Trappist High Gravity
Takknemlig for svar !