@Finn Berger Ringnes har en "økologisk" som er ufiltrert, litt grønnaktig boks, har du testet denne? Jeg tror jeg er dårlig selv på å kjenne diacetyl...
Jeg synes egentlig ikke at industripilsen er så ensartet, men det er helt klart noen som er svært lite gode. Er det diacetyl som er synderen? Ikke vet jeg – det er årevis siden jeg kjøpte norsk pils i butikken, så jeg skal ikke si noe bastant om det. Men jeg liker Dahls. Den har en fruktighet fra gjæren som gir den særpreg.@Holmentoppen
Kurt, du har sjølsagt smakt rikelig på NØs versjon av ølet ditt. Hvis du skjønner hva jeg mener med denne spesielle smaken som jeg mener å kjenne i all industripils: Har Holmens Utepils denne smaken, også?
Jeg har som sagt aldri kjent den i noen hjemmebrygga pils, og ikke i noen håndverksbryggeripils, heller, tror jeg. Nå har jeg smakt flere ikke veldig gode pils fra småbryggerier, men de har altså ikke hatt denne spesielle smaken. Så en nærliggende tanke er at det har å gjøre med at de store bryggeriene filtrerer (og pasteuriserer?) ølet sitt så grundig at det ikke er gjær igjen som kan ta seg av diacetyl som dannes etter tappinga. (Det er en reint kjemisk prosess, så den er ikke avhengig av gjæraktivitet.) Jeg veit eom det kan være noen annen forskjell som kan forklare denne spesielle industriølsmaken.
Dersom Holmens Utepils har denne smaken; finnes den i det ølet du brygger sjøl? Hvor likt er NØs øl ditt?
Jeg synes egentlig ikke at industripilsen er så ensartet, men det er helt klart noen som er svært lite gode. Er det diacetyl som er synderen? Ikke vet jeg – det er årevis siden jeg kjøpte norsk pils i butikken, så jeg skal ikke si noe bastant om det. Men jeg liker Dahls. Den har en fruktighet fra gjæren som gir den særpreg.
NØ sin versjon av utepilsen ble litt råere enn min. Litt mer mot kellerbier, kanskje? Helt klart mer kompeks enn de filtrerte ølene fra storbryggeriene. Den lanseres i dag. Sist jeg sjekket var det kø på polets sider – men det er sikkert vanlig når det er månedsslipp. Tikker inn meldinger fra slekt og venner som har bestilt. Tom Young tror den kommer til å bli raskt utsolgt etter testen i VG.
Dahl's? Du er glad i banan, altså. Fin fruktighet, det - i en weissbier.
@Finn Berger Ringnes har en "økologisk" som er ufiltrert, litt grønnaktig boks, har du testet denne? Jeg tror jeg er dårlig selv på å kjenne diacetyl...
Har brygget mye med den gjæren fra Dahls, men kan ikke si at jeg får noen spesiel hint av banan. Har gjæret opp mot 15 grader. Blir fin svartpils av den gjæra.
@Finn, OiP-pilsen min var gjæret med Dahls-gjæren. Synes du den var bananifisert til det udrikkelige også? Jeg tåler at du er ærlig. Jeg vet at det var noe diacetyl i det ølet, men det er noe annet.
@Finn Berger Ringnes har en "økologisk" som er ufiltrert, litt grønnaktig boks, har du testet denne? Jeg tror jeg er dårlig selv på å kjenne diacetyl...
Jeg har smakt den, ja - og ville helst slippe å gjenta det. Det var før jeg blei opphengt i "industripilssmaken", så jeg husker ikke om den hadde den. Nå må jeg kanskje skaffe en til.
Jeg husker ikke hvorfor jeg ikke likte den; den var bare helt utafor, slik jeg minnes opplevelsen.
Bestilte på fredag og forventet levering er 09.07.20. Så den har ikke vært i hylla på polet i Kristiansand enda.Holmens Utepils
«Vi fant dessverre ikke denne varen på lager i noen av våre butikker.»
Mulig NøgneØ angrer litt på sin beslutning om at de ikke lenger skal brygge øl til NM-vinneren...
Hehh? Har de droppet konseptet?Holmens Utepils
«Vi fant dessverre ikke denne varen på lager i noen av våre butikker.»
Mulig NøgneØ angrer litt på sin beslutning om at de ikke lenger skal brygge øl til NM-vinneren...
Står litt om det her, men vi kan vel kanskje håpe på at et annet bryggeri vil "ta over" konseptet for å gi alle mulighet til å smake på NM-vinneren. Vet ikke hva som ligger bak, om det ikke passer i strategien eller gir for lav inntjening. Virker som det er en ganske lettsolgt batch, og egentlig overrasket over at prisen ikke var minst 10 kr høyere.Hehh? Har de droppet konseptet?