Har nettopp flasket en saison hvor jeg brukte Lallemand Belle Saison (saccharomyces cerevisiae var. diastaticus). Den gikk greit ned til 1.000, så her var det greier i sving.
Spørsmålet er hva jeg skal gjøre med utstyret (gjærbøtte, ventil, flaskestang, etc.).
Har allerede besluttet å ikke bruke det til normal ølgjær, selv om jeg har vasket og kloret.
Men er det en god ide og bruke det til blant annet Brett eller andre funky gjærtyper i tillegg til Belle Saison?
Blir det bare søppel av en evt. krysskontaminering mellom s.c. var. diastaticus og Brett?
Spørsmålet er hva jeg skal gjøre med utstyret (gjærbøtte, ventil, flaskestang, etc.).
Har allerede besluttet å ikke bruke det til normal ølgjær, selv om jeg har vasket og kloret.
Men er det en god ide og bruke det til blant annet Brett eller andre funky gjærtyper i tillegg til Belle Saison?
Blir det bare søppel av en evt. krysskontaminering mellom s.c. var. diastaticus og Brett?