Veldig lang CC

Laga en Brown ale med nottingham gjær og tiden strakk dårlig til før ferien så etter et par dager på nær 0 grader skrudde jeg tempen opp til 4 og dro på 3ukers ferie. Det gikk enda en uke etter ferien før jeg kobla hva som stod i kjøleskapet.
Trodde gjæra var ødelagt men tappa likevel på flasker og satte bort.
Det ble nok kullsyre og smaken var upåklagelig.
Lurer på om dette var tilfeldig eller om det er lurt å la det stå på dunken kjølig såpass lenge?
 
Du kan vel fort risikere at enkelte gjærtyper faller ut av suspensjon på den tiden og at det derfor kan bli vanskelig å få karbonert. Jeg regner med at hvis det hadde vært en lysere øltype enn Brown Ale så hadde den vært ganske klar etter 4 uker på 4 grader.
 
Har kjørt 1-2 ukers cc, men er aldri bekymret da det skal på fat her i gården. :) men ble en bemerkelsesverdig mindre mengde gjær med over i fatene. Noe som kommer til syne etter litt lagring i første smaks test :)
 
Tilbake
Topp