Akkurat. Derfor er pakkevekta til Jula på 60 kg suveren. Bruker den til å måle Meskevann, spylevann og basemalt. Ser meg ikke tilbake.Ikke glem at vannets volum ved 20 grader er merkbart forskjellig fra mesketemp og koketemp da. Du får fint en cm eller mer forskjell fra kaldt til utmesk temp..
Det er også et bra tips. Har tenkt på å bruke vekt tidligere, men en pakkevekt er genialt. Passer du å justere for SG?Akkurat. Derfor er pakkevekta til Jula på 60 kg suveren. Bruker den til å måle Meskevann, spylevann og basemalt. Ser meg ikke tilbake.
Typed with thumbs.
Vet ikke? Norsk eddik er jo typisk 7%, og på den linken jeg brukte beskrivelsen fra (amerikansk) brukte de 5%.Lurer litt på om det som har laget problemer for folk har vært at de har brukt for svak eddik? Det finnes jo i noen forskjellige styrker, og jeg vil tro det er ganske stor forskjell på dem
Egentlig hva som helst, så lenge du får tvinna dem rundt qtipsen
Kjelens volum / kjelens høyde = antall liter per cm. Så kjøper du en sånn som dette http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverktoy/Vinkelhake/Stallinjal-16132/ (vasker den godt) og måler i cm og regner om. Hos meg er det veldig lett siden jeg har en 50 L kjele som er 40 cm høy, så det er 1,25 L/cm og da går ofte regnestykket å ta i hodet.
Dersom du er enda mer bedagelig anlagt kan du gjøre som meg og bruke en skalalinjal. 1:125 betyr at "en meter" på linjalen er 8 mm lang, og tilsvarer én liter i gryten.