Håvard Skjevling
Norbrygg-medlem
Når man skyller BIAB vil man vanligvis skylle rent vann gjennom posen.Takk for tips!
Over til et annet spørsmål, skylling.
Når man skyller, skal man skylle all meskevannet (vørter?) igjennom biabposen + ekstra vann, eller bare ekstra vann?
VI har fått ganske mye bunnslam i gjæringskarene, så da hjelper det kanskje å skylle vørteren igjennom posen også?
Å skylle vørteren gjennom på nytt har (så vidt jeg kan tenke meg) ingen større hensikt.
Bunnslammet i karene er neppe et resultat av meskeprosessen. Sjangsene er gode for at mesteparten er gjær, noe er humle og resten er tunge proteiner skilt ut ved oppkok og nedkjøling. Gjær får du ikke gjort mye med, resten kan med forsiktighet bli igjen i bryggekjelen. Personlig bruker jeg ikke krefter på det.
Eller tenker du å bruke posen som filter etter du har kokt ferdig og kjølt? Jeg gjorde det før, men ser ingen merkbar forskjell nå som jeg heverter rett ned i karet. Det er ikke verdt infeksjonsfaren.