Leste akkurat en artikkel om at sukkeret trekkes ut på ca 15 minutter, så dersom man er på "lav" temp mesteparten av tiden, så er det ikke noe igjen til de ugjærbare sukkerartene, samme hva du gjør på slutten.
Her er forresten den artikkelen. Må innrømme at jeg nok ikke forstår alt den innebærer. Det var nok mest det med 15 minutter og at stivelsen brukes opp jeg festet meg ved. Godt mulig at forfatteren ikke kan alt heller.
http://www.behindbarsbrewery.net/2017/04/19/mesketemperaturens-pavirkning-pa-det-ferdige-olet/
028 er vårt favorittgjær. Gir veldig fine malttoner.Du kan jo meske på 70C. Ellers er vel den største elefanten i rommet at du bruker US-05. Den spiser jo mye. Jeg kan anbefale WLP028 istedet, den er veldig clean, men har en lavere attenuation . Funker veldig bra som husgjær om du er lei av US05.
Ellers er det jo bare og substituere basemalt med carapils?
Du kan jo meske på 70C. Ellers er vel den største elefanten i rommet at du bruker US-05. Den spiser jo mye. Jeg kan anbefale WLP028 istedet, den er veldig clean, men har en lavere attenuation . Funker veldig bra som husgjær om du er lei av US05.
Ellers er det jo bare og substituere basemalt med carapils?
Ja stemmer. Det er jeg som har skrevet den artikkelen Sarge nevnte. Burde lagt til kildene ser jeg. Artikkelen er absolutt ikke fullstendig innenfor området. Har skrevet den for egenlæring for meg og bryggerkompisene. Gelatinisering heter prosessen du tenker på? Der stivelsen blir skylt ut av kornet. I følge braukaiser så krever de minste granulene noe høyere temperatur. http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Starch_ConversionJoda, det stemmer vel greit det der. Men litt mangelfullt på akkurat det området jeg nevnte at ikke all stivelse er tilgjengelig før den blir løst i vørteren ved høyere temperatur.
Det stemmer godt med våre erfaringer med vårt 80 shillings øl.Støtter det med 70 grader. Da begynner det å hjelpe. Du får en utgjæringsprosent godt ned på 60-tallet, antakelig.
Ja stemmer. Det er jeg som har skrevet den artikkelen Sarge nevnte. Burde lagt til kildene ser jeg. Artikkelen er absolutt ikke fullstendig innenfor området. Har skrevet den for egenlæring for meg og bryggerkompisene. Gelatinisering heter prosessen du tenker på? Der stivelsen blir skylt ut av kornet. I følge braukaiser så krever de minste granulene noe høyere temperatur. http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Starch_Conversion
Har oppdatert posten med referanser og noen linjer om gelatinisering.Carapils er faktisk ganske gjærbart. Kanskje det er noe med Weyermann sin (selve carapils) som er litt spesielt. Men vet om pils som er
Gelatinisering ja.