BårdK
Norbrygg-medlem
Jeg vurderer å brygge en piwo grodziskie, er det noen her som har erfaring med å brygge dette?
Jeg fant oppskriften under på nett fra noen som virket å ha lagt ned et betydelig arbeid i å finne ut av historien og oppskriften til grodziskie. Lokalt har jeg ikke tilgang til Weyermann oak-smoked malt, men jeg har tilgang til Viking. På sidene for malten står det at Viking bidrar med en intens røyksmak, kan det da stemme at andelen røykt malt i oppskriften er såpass høy? Eller kan det være at malten fra Weyermann har mindre intens smak?
Grodziskie Recipe
(5 gallons/19 L, all-grain)
OG = 1.030 FG = 1.007
IBU = 30 SRM = 3-4 ABV = 2.9%
Ingredients
5 lbs. (2.3 kg) Weyermann oak-smoked wheat malt
1 lb. (0.45 kg) red wheat malt
1 lb. (0.45 kg) rice hulls
3.75 AAU Lubelski hops (60 min.) (0.75 oz./21 g at 5% alpha acids)
6.25 AAU Lubelski hops (10 min.) (1.25 oz./35 g at 5% alpha acids)
Isinglass
Wyeast 1007 (German Ale) or White Labs WLP003 (German Ale II) or Safale K-97 yeast
1 cup (200 g) corn sugar (if priming)
Jeg fant oppskriften under på nett fra noen som virket å ha lagt ned et betydelig arbeid i å finne ut av historien og oppskriften til grodziskie. Lokalt har jeg ikke tilgang til Weyermann oak-smoked malt, men jeg har tilgang til Viking. På sidene for malten står det at Viking bidrar med en intens røyksmak, kan det da stemme at andelen røykt malt i oppskriften er såpass høy? Eller kan det være at malten fra Weyermann har mindre intens smak?
Grodziskie Recipe
(5 gallons/19 L, all-grain)
OG = 1.030 FG = 1.007
IBU = 30 SRM = 3-4 ABV = 2.9%
Ingredients
5 lbs. (2.3 kg) Weyermann oak-smoked wheat malt
1 lb. (0.45 kg) red wheat malt
1 lb. (0.45 kg) rice hulls
3.75 AAU Lubelski hops (60 min.) (0.75 oz./21 g at 5% alpha acids)
6.25 AAU Lubelski hops (10 min.) (1.25 oz./35 g at 5% alpha acids)
Isinglass
Wyeast 1007 (German Ale) or White Labs WLP003 (German Ale II) or Safale K-97 yeast
1 cup (200 g) corn sugar (if priming)