Tråden for dumme spørsmål.

Lite spørsmål når det kommer til karbonering av øl på konisk gjærtank.

Iflg. Brewfather sin kalkulator så trenger jeg la ølet stå med 1.04 bar ved 4 grader i omtrent en uke for å oppnå ønsket karbonering.
Jeg synes dette hørtes overdrevet lenge ut. Mener å huske når jeg drev med corneliusfat at vi bare fylte opp fatene med CO2 og ristet de, også var de klare på relativt kort tid.

I mangel på muskelmassen som skal til for å riste en rustfri gjærtank med 100 liter øl i så har jeg installert karboneringsstein dog.

Men er denne tidsrammen korrekt?

Takk på forhånd for svar!
2 bar i 2 døgn, 3 bar i 1 døgn, tut og kjør.
 
Apollon imploderte i dag. Ikke spør hvorfor..
men er det andre som har opplevd det? Og har den vært grei å bruke etter det
 
Har gjort samme erfaring, og det fungerer å trykksette den på ny, blåse den opp/ut.
Det har ikke vært problem etterpå, men går sjelden over 1 bar i trykk under bruk.
 
IMG_5964.jpeg
Har ikke vært like flink til å brygge i det siste og med 6 kraner tilgjengelig fant jeg en unnskyldning for å kjøpe mitt første FW brygg. Målte vørteren som jeg åpenbart ikke har brygget selv til 1.042. Tilsatte to pakker 34/70 istedenfor en pakke 05 som fulgte med. Temp 16C. Dag 4 nå og ikke et eneste plopp i gjærlåsen, det er unormalt hos meg. Litt skum midt i gjæringskar som kan tyde på aktivitet, men jeg ser det ligger en del gjær ut på sidene. Lurer på å tilsette 05 pakken og kjøre opp tempen litt eller bare vente noen dager til og ta en måling?
 
Vis vedlegget 70025
Har ikke vært like flink til å brygge i det siste og med 6 kraner tilgjengelig fant jeg en unnskyldning for å kjøpe mitt første FW brygg. Målte vørteren som jeg åpenbart ikke har brygget selv til 1.042. Tilsatte to pakker 34/70 istedenfor en pakke 05 som fulgte med. Temp 16C. Dag 4 nå og ikke et eneste plopp i gjærlåsen, det er unormalt hos meg. Litt skum midt i gjæringskar som kan tyde på aktivitet, men jeg ser det ligger en del gjær ut på sidene. Lurer på å tilsette 05 pakken og kjøre opp tempen litt eller bare vente noen dager til og ta en måling?
Ta en måling nå:).
 
Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
 
Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
Hei, ja kan tilsettes rett i fatet. Jeg har lite erfaring med hop burst, men den lille erfaringen jeg har er at dette er et "meh"-produkt. Gir ikke særlig mye i forhold til pris spør du meg.

Har du slike teballer? https://teogkaffehuset.no/product/61517/teball-i-staal-stor

Da kan du putte vanlig humle rett i ølen når du tapper, la den stå 5 min før du tar den ut. Gir nydelig aroma.
 
Tilbake
Topp