Hanen
Norbrygg-medlem
Jeg syntes BF treffer ganske godt på beregningene. 1.04 bar i en uke på 4 grader gir deg 2,8 Co2-vol. Og det vil ligge der så lenge du opprettholder trykket på 1 bar. Dette er jo ganske sprek karbonering. Du kan jo kjøre på med høyere trykk og lavere temp i kortere tid for å oppnå det samme men da vil jeg anbefale å smake litt underveis for å unngå overkarbonering.Lite spørsmål når det kommer til karbonering av øl på konisk gjærtank.
Iflg. Brewfather sin kalkulator så trenger jeg la ølet stå med 1.04 bar ved 4 grader i omtrent en uke for å oppnå ønsket karbonering.
Jeg synes dette hørtes overdrevet lenge ut. Mener å huske når jeg drev med corneliusfat at vi bare fylte opp fatene med CO2 og ristet de, også var de klare på relativt kort tid.
I mangel på muskelmassen som skal til for å riste en rustfri gjærtank med 100 liter øl i så har jeg installert karboneringsstein dog.
Men er denne tidsrammen korrekt?
Takk på forhånd for svar!
