Tråden for dumme spørsmål.

Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
 
Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
Hei, ja kan tilsettes rett i fatet. Jeg har lite erfaring med hop burst, men den lille erfaringen jeg har er at dette er et "meh"-produkt. Gir ikke særlig mye i forhold til pris spør du meg.

Har du slike teballer? https://teogkaffehuset.no/product/61517/teball-i-staal-stor

Da kan du putte vanlig humle rett i ølen når du tapper, la den stå 5 min før du tar den ut. Gir nydelig aroma.
 
Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
Lukket overføring til starsan purget fat?
 
Jepp. Glemte CC, så endel tette slanger under overføring. Måtte koble av og på fatet 50 ganger
Ser/smaker ølet oksidert? I så tilfellet hjelper det lite til ingenting å bruke kostbar humle for å få 10 dager med litt mer aroma og smak før også den forsvinner.
 
Noen som har forsøkt kjøle ned vørter ved å hive i isbiter istedefor vente på rett hopstand temperatur?
Hvor mye vil man trenge på 20 liter fra 100 til 80 C?
 
Tilbake
Topp