Tenker jeg tar det her i stedet for egen tråd.
Jeg ender ofte opp med å få en "crisp" smak på øllet, skal forsøke forklare da jeg ikke er veldig dreven på smaksprofiler og slikt.
Startet med et hveteølsett jeg lagde. Den ble forsåvidt god, men minnet mer om pils med ettersmak av hveteøl enn faktisk hveteøl typ erdinger osv. Tenkte bare dette var grunnet ølsettet.
Laget et par Wit nå. En 1664 klone og et par mer rene hveteøl. Har begynt med vannjustering også på de siste oppskriftene her, men føler smaken er mer crisp enn kremete. Altså nærmere pils uten å være pils enn de belgiske wittene man kjøper.
Hva kan være årsaken? Kanskje vanskelig å svare på ut i fra dette, men kan legge ved oppskriften på siste Wit jeg lagde.
Mash
Temperature — 50 °C — 30 min
Temperature — 65 °C — 40 min
Temperature — 78 °C — 10 min
Malts (6.04 kg)
2.63 kg (43.5%) — Weyermann Pilsner — Grain — 3.3 EBC
2.63 kg (43.5%) — Stangeland Mølle Wheat Flaked — Grain — 3.2 EBC
520 g (8.6%) — Weyermann Wheat Malt Pale — Grain — 3.9 EBC
260 g (4.3%) — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
Hops (46.5 g)
24.5 g (8 IBU) — Saaz 3.1% — Boil — 60 min
12 g (5 IBU) — fuggle 5% — Boil — 30 min
10 g (0 IBU) — Saaz 3.1% — Aroma — 12.26 min hopstand
Hopstand at 80 °C
Miscs
3.23 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
3.23 g — Gypsum (CaSO4) — Mash