Tråden for dumme spørsmål.

... hvilket jeg har gjort;).

Begriper jo ikke hvorfor folk ikke velger det alternativet :p !

KISS!!!!!!
Plass antageligvis, men hadde det ikke vært for at jeg aldri trenger å flytte bryggemaskinen min, hadde jeg nok gått over til kjele og pose selv, så gammel har jeg blitt, men CIP, clean in place(for de uinnvidde), er verdt hver ei krone, og det kommer fra en broke boi som meg. :D
 
Hva skjer om jeg finblander 50/50 sukker og dme og tilsetter direkte i gjæringskaret?..
Ja, har bomma på OG
 
Sist redigert:
Hva skjer om jeg finblander 50/50 sukker og dme og tilsetter direkte i gjæringskaret?..
Ja, har bomma
Du får mer alkohol, tror ikke det har noen særlig effekt på andre ting. DME er jo fritt for DMS og andre kokerelaterte usmaker, så skal gå fint. Men er usikker på hvordan DME blander seg i vørteren uten at du må røre? Jeg hadde vært bekymret for klumporama.
 
Du får mer alkohol, tror ikke det har noen særlig effekt på andre ting. DME er jo fritt for DMS og andre kokerelaterte usmaker, så skal gå fint. Men er usikker på hvordan DME blander seg i vørteren uten at du må røre? Jeg hadde vært bekymret for klumporama.

Ja, det er det jeg også tenker -derfor finblande det med sukker

Har faktisk prøvd det før, og det ble litt klumper, men så ut til at gjæringa løste det. Fikk heller aldri no infeksjon de 2+ åra den stouten sto i boden
 
Har en WLP 029 som egentlig skulle brukes i god tid før jul, som nå har gått ut på best før dato.
Screenshot_20250119_185048_Gallery.jpg
Det kan bli mars før dette ølet blir brygget, og spørsmålet er : hva gjør jeg med denne gjæra?
Skal jeg la den ligge til jeg skal brygge, og håpe at det går bra å dyrke opp nok gjær da? Eller skal jeg lage meg en gjærstarter nå, og sette den oppdyrkede gjæra i kjøleskapet frem til jeg skal brygge? Om det tar nærmere to måneder før jeg skal brygge, må jeg vel lage en ny starter før bryggedagen.
Har lite erfaring med ferskgjær, bruker stort sett tørr.
Noen gode råd?
 
Ferdig gjæret øl tappes til fat gjennom bouncer filter, får av og til bobler i slangen etter filteret og en gasslomme inni filteret. Slangene sitter fint på niplene, men et sted må dette komme fra? Kan det være bare oppløst CO2 i ølet som løses opp da filteret blir en slags nucleus site?

Tappet I&D klonen i går, og uten å tenke meg om gikk jeg rett etter bouncer filteret. Har hatt litt problemer med at øl som tappes gjennom dette filteret blir oksidert, men nå var det såpass lenge siden at jeg tenkte ikke over det, samt at jeg har bytta butterflyventil som stod på gjæringstanken og regnet oksideringsproblemet som løst (sjekket ut fra minne).

Redd nå for at jeg har tre fat med ødelagt IPA. Tenker nå i dag.. Hva om jeg hiver på 50 gram sukker på fatet. Vil naturlig karbonering hjelpe dersom det faktisk er falskluft som er sugd inn gjennom en defekt pakning på filteret?
 
Ferdig gjæret øl tappes til fat gjennom bouncer filter, får av og til bobler i slangen etter filteret og en gasslomme inni filteret. Slangene sitter fint på niplene, men et sted må dette komme fra? Kan det være bare oppløst CO2 i ølet som løses opp da filteret blir en slags nucleus site?

Tappet I&D klonen i går, og uten å tenke meg om gikk jeg rett etter bouncer filteret. Har hatt litt problemer med at øl som tappes gjennom dette filteret blir oksidert, men nå var det såpass lenge siden at jeg tenkte ikke over det, samt at jeg har bytta butterflyventil som stod på gjæringstanken og regnet oksideringsproblemet som løst (sjekket ut fra minne).

Redd nå for at jeg har tre fat med ødelagt IPA. Tenker nå i dag.. Hva om jeg hiver på 50 gram sukker på fatet. Vil naturlig karbonering hjelpe dersom det faktisk er falskluft som er sugd inn gjennom en defekt pakning på filteret?
Veit ikke om det kan skade, dvs. jeg trur ikke det, men jeg veit ikke om det er nødvendig. Er det aktiv gjær der, og det er det antakelig, vil den vel kaste seg over oksygenet uansett.
 
Tilbake
Topp