Andrimne Bryggeri

På Nimbusen min er isolasjonsmatta holdt på plass med bårrelås på baksiden. Selve bårrelåsen er limt fast i matta.
Funker det! ;D
 
Torvald skrev:
Hvis ikkje gaffa holder har man ikkje brukt nok eller riktig type. Men kvifor teipe så mykje, kva er fordelen med det? Eg har skjært til isjolasjon (liggeunderlag) slik at dei veldig enkelt og raskt kan tas av og på for reinhold, og blir holdt på plass med to spennbånd, enkelt og greit. 

Kan fort bli litt kronglete å bruke et liggeunderlag en skal ta av og på på Boilermakeren, da den har så mye som stikker ut av selve gryta.
 
Planen var å lage isolasjon i ett stykke, men da jeg var ute for å kjøpe nytt liggeunderlag i går, var det ingen av butikkene som hadde store underlag, bare små sitteunderlag. Og da ble det dem. De må tapes fast... vil selvsagt heller ha noe som kan fjernes enkelt, så det kommer nok.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Bjarte H skrev:
Isolasjon byttes ikke mot vanlig kokeplate, UT200/PID og Blingende Blichmann?

Det var jaggu et fristende tilbud, du! Men ellers takk...:D

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Odland skrev:
Kan fort bli litt kronglete å bruke et liggeunderlag en skal ta av og på på Boilermakeren, da den har så mye som stikker ut av selve gryta.

Har jo like mykje stikkandes ut av gryta mi. Boilermakeren har riktig nok termometeret i front, men den er jo rett over krana, altså der man lager snittet. Trur eg kan garantere deg at det vil kunne gjørast på ein enkel og elegant måte  :) .

Gahr skrev:
Planen var å lage isolasjon i ett stykke, men da jeg var ute for å kjøpe nytt liggeunderlag i går, var det ingen av butikkene som hadde store underlag, bare små sitteunderlag. Og da ble det dem. De må tapes fast... vil selvsagt heller ha noe som kan fjernes enkelt, så det kommer nok.

Store og tjukke liggeunderlag (type asaklitt) på C.O. på bystasjonen til 79,-.  Har brukt disse til alle mine kjeler. På eit liggeunderlag får eg isolering nok til rundt heile kjelen og heile lokket til min 50 liter 40X40cm kjele. Dei toler varme også ganske bra. Ingen krymping ved temperaturer opp til 80 grader. Isolasjonen til kokekaret har krympa litt, men det gjør ikkje noko synast eg.
 
Takker, Torvald. Da blir det nok en tur dit! Når du regulerer temperaturen, slår du av og på kokeplata manuelt? Synes det er litt vanskelig å treffe nøyaktg temp med UT-200... Og kjører du pumpa kontinuerlig med lav effekt på plata (hvor mye, har samme som deg) for å holde tempen stabil?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Engineering-flow-chart.jpg
 
Borrelås får du hos Biltema.....eller hvertfall gjorde man det for x antall år siden.

EDIT: korrigerte en stygg skrivefeil.......dere får gi beskjed hvis det er flere.
 
Gahr skrev:
Takker, Torvald. Da blir det nok en tur dit! Når du regulerer temperaturen, slår du av og på kokeplata manuelt? Synes det er litt vanskelig å treffe nøyaktg temp med UT-200... Og kjører du pumpa kontinuerlig med lav effekt på plata (hvor mye, har samme som deg) for å holde tempen stabil?

Starter pumpa (uten sillikonslange inne i karet) når strike-temp nærmer seg, grovjustere den, stopper så pumpa og plata før malten går i og blir rørt ut. Så går pumpa og plata kontinuerlig til ca. 10-15 min ut i meskinga, da har eg fått tid nok til å justere og holde jamn temperatur ei stund. Under temperaturjustering bruker eg nesten utelukkende dei 4 laveste effekttrinna på plata. Og da er 500 eller 700w trinnet (kjem an på maltmengde) det eg bruker til å vedlikeholde temperaturen, og dei andre for å auka eller minke. Skrur vanlegvis ikkje av plata for å justere temp ned, da eg har erfart at dette kan gi store temperaturfall. Eg har ganske god flow på resirkuleringa og har merka at flowen har ein del å sei på in-temperaturen.

Eg måler ikkje temperaturen i sjølve meska, men in-temperaturen ved utløpet av silikonslangen på toppen av meskesenga. Da får eg relativt kjapp respons fra effektskifter, og det er da enkelt å holde in-temperaturen jamn med eit slingringmon på ± 0,2 grader.

Har ein STC-1000 liggande og hadde tenkt å anskaffe PID etter kvart, men dei ideane er lagt vekk fordi eg synast det har vert så greit å operere systemet manuelt. Enkelt og greit  :)
 
Godt å høre at andre har erfart det jeg kastet ut som teori.....lav effekt og regulering fungerer fint....uten PID....høy effekt trenger man bare for step....
 
Det går sikkert fint å regulere manuelt, men jeg er veldig praktis annlagt (lat ;))
Så jeg foretrekker pid. Den gjør kanskje ikke en bedre jobb en meg, men den gjør jobben for meg.
 
Et par bilder fra gårsdagens brygging av imperial amber. BoilerMakeren lager jaggu klar vørter...
 

Vedlegg

  • IMAG0404.jpg
    IMAG0404.jpg
    929,2 KB · Sett: 862
  • IMAG0406.jpg
    IMAG0406.jpg
    998,7 KB · Sett: 870
54d26958-ebf8-60f1.jpg


Resultatet av første brygging med BoilerMakeren. Dårlig bilde (som vanlig fra undertegnede, verdens dårligste fotograf), men skummet på ølet (en sticke alt) er fast som fy. Kan det være det Gordon Strong-inspirerte proteinsteget på 55 °C som gjør det, eller er det flaks?

Og i går fikk man humle på døra fra Erik. HBC 369 skal testes!
 

Vedlegg

  • HBC369.jpg
    HBC369.jpg
    816,4 KB · Sett: 1.403
Og man fant også ut at å laste opp bilder direkte fra telefonen via Tapatalk ikke funket helt etter planen...
 
Legger ved noen bilder fra dagens brygging. Kaffe og en god logg er bryggerens beste venn. Termometeret som er avbildet er i grunnen det eneste jeg ikke synes funker spesielt bra med Blichmannen. Vakthunden Terry passer på humlen.
 

Vedlegg

  • IMAG0431.jpg
    IMAG0431.jpg
    1 MB · Sett: 904
  • IMAG0432.jpg
    IMAG0432.jpg
    1,1 MB · Sett: 896
  • IMAG0433.jpg
    IMAG0433.jpg
    1 MB · Sett: 906
  • IMAG0433.jpg
    IMAG0433.jpg
    1 MB · Sett: 894
  • IMAG0435.jpg
    IMAG0435.jpg
    883,8 KB · Sett: 887
Det er egentlig en thermowell fra MoreBeer, men sonden fra UT-200-en passer ikke inni selve røret, så jeg har festet den på utsiden. Trer den bare gjennom hullet i gummiproppen. Thermowellen er en grei "pinne" som får sonden til å stå på rett plass.
 
Tilbake
Topp