Hei
Jeg er egentlig ganske ny her, har lest en del rundt i forumet. og kommet frem til at jeg må allikevel stille noen spørsmål. Håper noen kan svare meg uten å forvirre meg. Jeg planlegger å sette mitt 3. brygg i løpet av helgen og lurer på følgende
1. Når jeg skal overføre vørteren i gjæringskaret bør jeg ta med det som er under krana i BB30? Det er vel en 3 liter der. Burde de siles i så fall? Hadde ikke med i siste brygg. Nå er det 3l med gjær og grums som ikke skal brukes og da ender jeg med 18-19 liter, som skal flaskes.
2. Sukkerlake. Når man har i dette etter å ha overført til ny bøtte, bør man røre? Eller er dette ikke bra ?
3. Karbonering av flasker.
Bør flaskene stå kaldt ? Eller går det greit å stå i romtemperatur?
4. Når man skal kjøle ned kan man bruke pumpa for å sirkulere ? litt kjedelig når bunnen er 24C og toppen 54C
Takk for at dere tar dere tiden til å lese og svare
Jeg er egentlig ganske ny her, har lest en del rundt i forumet. og kommet frem til at jeg må allikevel stille noen spørsmål. Håper noen kan svare meg uten å forvirre meg. Jeg planlegger å sette mitt 3. brygg i løpet av helgen og lurer på følgende
1. Når jeg skal overføre vørteren i gjæringskaret bør jeg ta med det som er under krana i BB30? Det er vel en 3 liter der. Burde de siles i så fall? Hadde ikke med i siste brygg. Nå er det 3l med gjær og grums som ikke skal brukes og da ender jeg med 18-19 liter, som skal flaskes.
2. Sukkerlake. Når man har i dette etter å ha overført til ny bøtte, bør man røre? Eller er dette ikke bra ?
3. Karbonering av flasker.
Bør flaskene stå kaldt ? Eller går det greit å stå i romtemperatur?
4. Når man skal kjøle ned kan man bruke pumpa for å sirkulere ? litt kjedelig når bunnen er 24C og toppen 54C
Takk for at dere tar dere tiden til å lese og svare
Sist redigert: