... runde to ....
Sent via Tapatalk
Ser jo litt spiselig ut?
Oppdater gjerne i morgen eller noe med hvor mye gjær du faktisk får ut, det ser rimelig fluffy ut.
... runde to ....
Sent via Tapatalk
Tipper på rimelig magesjau om du hadde spist det der.Ser jo litt spiselig ut?
Oppdater gjerne i morgen eller noe med hvor mye gjær du faktisk får ut, det ser rimelig fluffy ut.
Haha, kanskje hele karet ditt ser ut som en ball i morgenTipper på rimelig magesjau om du hadde spist det der.
Skylte det ut i vasken, så finner nok ikke ut hvor mye er. Men den første runden var vel 1 dl eller 2.
Veldig fluffy andre runden her, så jeg vil tippe 1 dl.
Har festet lokket og satt på gjærlås nå. Så får vi se hvor mye jeg angrer på det i morgen tidlig.
Sent via Tapatalk
Gikk braHaha, kanskje hele karet ditt ser ut som en ball i morgen
gudd løkk!
Det er i og for seg sant at de formerer seg anaerobt også. Men det er her det er større fare for usmaker, slik jeg har forstått det, da det anaerobt produseres flere avfallsstoffer. Det forhindrer en ekstra omgang med oksygen. At aktiv fermentering betyr at det "ideelle" antall gjærceller er oppnådd stemmer vel ikke, tror jeg. I sterke øl har gjærcellene en lang vei å gå, og en ekstra matstasjon for mer optimal celledeling er ikke å forakte.Cellene "vet" faktisk hvor mange de trenger å være for å gjære. Hvis de er nok så ser de ingen grunn til å formere seg ytterligere med mindre de får mer ekstrakt. Man får jo formering av spising og, men dette skjer anaerobt.
Jeg har alltid litt tørrgjær på lur uansett. Har aldri hatt bruk for det, men hvis jeg skulle hatt tomme skap kan jeg nesten garantere at noe hadde skjært seg.Ikke at jeg har brygget så store øl før, men jeg har alltid en tørrgjær som backup når jeg har gjærstarter på gang. Jeg har bare kastet en gjærstarter en gang, men da var det veldig greit å kunne pitche en tørrgjær.
Jeg har alltid litt tørrgjær på lur uansett. Har aldri hatt bruk for det, men hvis jeg skulle hatt tomme skap kan jeg nesten garantere at noe hadde skjært seg.
Jada, det koster ikke mange kronene å holde seg med et beredskapslager.Da håper jeg du bytter denne tørrgjæren innimellom, om ikke er vel best før dato kraftig overskredet.
Måtte ta en SG. Ned 32 prosent på 48 timer. Hadde trodd på mer. Ufattelig feit. Og selvsagt søtt. Og bittert.
Bittert? Fikk du med mye trub over i gjæringsdunken slik at du smatter på tanniner fra humla? Min har aldri vært spes bitre.
Min forrige var forøvrig så feit at jeg måtte karbonere den med nesten 2 bar (tror jeg det var?) for å få frem kullsyra. Til en vanlig APA-ish greie ligger jeg på 0.8 bar.
Ikke noe trub med nei. Kan være kveiken reagerer med humlen, men tror ikke Lida har den egenskapen. Er vel bare veldig ubalansert så tidlig i prosessen.
Jeg skal smake på min om noen dager tenker jeg.Kanskje min er bitter og Kanskje det er koketiden, altså kortere koketid = mindre maillard. første gangen jeg koker den så kort.