BL 10 5 - Bekksvinger Svartmyr - Lars Støre Gullichsen (Trondheim)

Gahr

Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bekksvinger

OG: 1.050
FG: 1.003
Farve (beregnet):  EBC
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum:   23 l

Malt & sukker
16000 gram 80    %  Maris Otter Pale Malt    5 EBC
1500 gram  7,5  %  Roasted Barley        1400 EBC
 750 gram  3,75 %  Chocolate malt        1100 EBC
 750 gram  3,75 %  Pale Chocolate malt    625 EBC
 500 gram  2,5  %  Dark Crystal malt      300 EBC
 500 gram  2,5  %  Special B              350 EBC


Vann

30 l til skylling



Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP001 Bunnfall 2,5 l øl m/slurry og trub


Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    228 dager ved 17 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.02.2010
Tappedato:  14.09.2010

Kommentar: Brygget består av glattvannet fra en Imperial Stout, som jeg ikke hadde hjerte til å tømme ut. Det egentlige brygget hadde en OG på 1.092, mens glattvannet hadde SG på 1.050. Vørteren er ikke kokt eller tilsatt humle, annet enn det som måtte være i 2,5 liter skogsøl (krydret med pors, granskudsirup, aroniasaft, einerbær og humle), og er trolig derfor syrnet av melkesyrebakterier eller andre uhumskheter fra meskingen. Det opprinnelige brygget var på 50 liter, og disse 25 kom da i tillegg, derfor de store mengdene malt, og litt merkelige verdier i forhold til dette sidebrygget.[/tt]
 
Tilbake
Topp