Du rehydrerte nok for kaldt. Her er instruksjonene på dataarket: "Sprinkle the yeast in minimum 10 times its weight of sterile water or wort at 23°C ± 3°C (73°F ± 6°F).
Leave to rest 15 to 30 minutes.
Gently stir for 30 minutes, and pitch the resultant cream into the fermentation vessel."
Jeg var flink gutt og gjorde som Fermentis ba meg om, og da gikk det ganske greit. Brukte en vid kjele, så jeg fikk relativt stor overflate. Men jeg er enig; den viste tegn til hydrofobi - var ikke veldig ivrig etter å gi slipp på tilværelsen som tørrgjær.
Stakk for øvrig om etter to uker, og brukte gjæren på nytt til en tsjekkisk pilsner. Godt å slippe det maset med rehydrering. Å vaske gjæren er faktisk mindre stress!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.